Thibault Philippaerts scoort in de 1.45m Longines Rankingproef van Oliva

Thibault Philippaerts scoort in de 1.45m Longines Rankingproef van Oliva

In Oliva is zonet een nieuwe competitiedag van start gegaan. Eén van de ochtendrubrieken was de 1.45m Longines Ranking proef. Deze werd verreden tegen de klok. 

Uiteindelijk waren het de Fransen die het met de Belgen moesten uitvechten voor de winst. De Fransman Philippe Rozier trok aan het langste eind en mocht met Night Light van't Ruytershof de ereronde leiden. Met een tijd van 62,52 seconden was het duo meer dan een halve seconde te snel voor Bilal Zaryouh en Safari D'Auge, die tweede eindigden. Het brons was voor Antoine Ermann, die met Azur du Vinnebus het Franse feestje compleet maakte. 

Even leek het erop dat de Franse driekleur de volledige top vijf ging bezetten, maar dat was buiten Thibault Philippaerts gerekend. Onze landgenoot eindigde met Aqaba de Leau op de vierde plaats. Nicolas Delmotte en Citadin du Chatellier maakten de top vijf compleet. 

Tenslotte waren er ook top tien plaatsen voor Andres Vereecke (Noyelle Vd Begijnakker), Jerome Guery (Uniquo), Camille Demolie (Chin Chesta) en Constant van Paesschen (Zahara). Ze werden respectievelijk zevende, achtste, negende en tiende.

Klik hier voor alle resultaten.