Thibault Philippaerts imponeert in top vijf Grand Prix Genève (VIDEO)

Thibault Philippaerts imponeert in top vijf  Grand Prix Genève (VIDEO)

Deze ochtend werd in Genève de 1.45m U25 Grand Prix verreden. In totaal kwamen dertien combinaties aan de start van de herkansing. Er werd hard gereden, maar uiteindelijk domineerden de Franse springruiters het klassement. België's Thibault Philippaerts noteerde een knappe foutloze barrage goed voor een plaats in de top vijf.

Na dertien starters in de barrage won Alexis Goulet de U25 Grand Prix met de 8-jarige merrie, Calla. Het paar klokte foutloos af in 41,01 seconden en bleef zo ruim één halve seconde voor op landgenoot Antoine Eemann met Beryl Des Pres (Postar Lozonais) onder het zadel. Voor eigen publiek vervolledigde Thibaut Keller de top drie met de 12-jarige zoon van Padock du Plessis*HN, Arley de Vayrie.

Eveneens foutloos met een tijd van 42,34 seconden strandde Thibault Philippaerts op een gedeelde plaats. Philippaerts en Derby de Riverland  (Kannan) deelden de vijfde plek met Géraldine Straumann en Casalor (Casall).