Theo de Rooij: "Ongelooflijk blij toen CHIO Rotterdam ook echt kon doorgaan"

Theo de Rooij: "Ongelooflijk blij toen CHIO Rotterdam ook echt kon doorgaan"


Zowel de nummer 1 van de Longines Ranking (springen), Daniel Deusser (DE), als de nummer 1 van de FEI Dressage Ranking Isabell Werth (DE) starten komende week tijdens het 72ste CHIO Rotterdam. Ook alle Nederlandse top spring- en dressuurcombinaties verschijnen in het Rotterdam Stadion. In totaal komen er 32 dressuurcombinaties uit 8 landen en 159 springcombinaties uit 20 landen naar het Kralingse Bos. Het gehele evenement wordt online uitgezonden.


"Je wil niet weten hoe blij ik was, toen we besloten dat het CHIO dit jaar echt door ging", zegt Theo de Rooij, voorzitter van het CHIO Rotterdam. "En de ruiters ook, eigenlijk iedereen die ik spreek, vindt het geweldig dat het CHIO Rotterdam eraan komt. En dat is het ook... zowel in Rotterdam als in de paardensportwereld zijn er niet of nauwelijks evenementen geweest."

"Alles draait dit jaar om topsport. Met het CHIO Rotterdam als allerlaatste 5* wedstrijd voor de Olympische Spelen is het deelnemersveld van ongekend hoog niveau", zegt Ron Voskuilen, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. "Ruiters, paarden en coaches hebben het CHIO meer dan ooit nodig in hun voorbereiding op de Spelen. Na veel puzzelen en een positieve ontwikkeling van de Corona-cijfers gaan we op een verantwoorde wijze een mooi evenement tegemoet."

In verschillende opzichten is het komende CHIO een opmaat naar de Olympische Spelen in Tokio. Zeker voor de ruiters, paarden en bondscoaches. Olympisch parcoursbouwer Santiago Varela bouwt de parcoursen van o.a. de Longines FEI Jumping Nations Cup™ en de Longines Grand Prix. Bij de dresssuur zullen de Europese leden van het Olympische jury corps in de juryhokjes plaats nemen.


Bron: Persbericht