Team goud voor Duitsland in halve finale Longines EEF Nations Cup of Budapest

Team goud voor Duitsland in halve finale Longines EEF Nations Cup of Budapest

Tijdens de halve-finale van de Longines EEF Nations Cup of Budapest, verreden over twee rondes op een hoogte van 1.50m behaalde het Duitse springteam de overwinning. Het team onder leiding van David Will sprong in totaal acht strafpunten bij elkaar.

De eerste plaats ging naar het Duitse team van chef d'equipe David Will met een teamtotaal van slechts acht strafpunten, opgelopen tijdens de tweede ronde. Zilver werd binnengehaald door Zwitserland, dat met een totaal van twaalf strafpunten eindigde voor het Oostenrijkse team dat 20 strafpunten bij elkaar sprong. Nederland plaatste zich net buiten het podium met een totaal van 24 strafpunten. 

De Duitser Sven Schlüsselburg bleef met Bud Spencer twee maal foutloos en zette zo het beste teamresultaat neer. Sophie Hinners op Million Dollar, en Jörne Sprehe in het zadel van Hot Easy bleven beide foutloos in de eerste ronde, maar tikten in de tweede ronde elk één balk uit de lepels. In beide rondes zorgde Marcel Marschall op de rug van Coolio voor het schrapresultaat met respectievelijk 4 en 8 strafpunten.

Team resultaten