Studbook Zangersheide viert zijn fokkers met Z-ranking uitreiking

Studbook Zangersheide viert zijn fokkers met Z-ranking uitreiking


Vooraleer we gisterenvanmiddag op de Ratina Z Arena konden overgaan tot de spannende ontknoping van het Belgisch Kampioenschap voor Senioren maakte Studbook Zangersheide eerst even tijd om haar trouwe fokkers in de bloemetjes te zetten. Om de fokkers een extra service te verlenen houdt Zangersheide al enkele jaren een ranking bij van paarden die bij de geboorte ingeschreven worden bij Studbook Zangersheide en die nu in de internationale sport presteren. Tijdens FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses krijgen de fokkers van de winnende paarden top 3 dan een premie uitgereikt.

Bonfois van't Hof V Eversen Z 


De eer van het beste Zangersheide paard van het afgelopen jaar viel te beurt aan de 7-jarige ruin Bonfois van't Hof V Eversen Z, een zoon van Bisquet Balou van de Mispelaere en Nonstop die gefokt werd door Ronny Maes. Bonfois van't Hof V Eversen Z kreeg zijn opleiding onder het zadel van Leen Braeckmans en vormt sinds midden vorig jaar een ijzersterk duo met Koen Vereecke. Van januari tot nu wisten zij maar liefst 16 internationale overwinningen op hun palmares te schrijven! En dan hebben we het nog niet gehad voor het tal van andere ereplaatsen die ze wisten te behalen. 

Donna VD Windeweg Z


Koen Vereecke had trouwens een belangrijke invloed op deze ranking, want het nummer twee in de stand is de 11-jarige merrie Donna VD Windeweg Z, een dochter van Diamant de Semilly en Indoctro die gefokt werd door en nog steeds in eigendom is van Luc Deknudt. Vereecke en Donna VD Windeweg Z wonnen begin dit jaar een Longines Rankingproef tijdens de Mediterreanean Equestrian Tour van Oliva en zorgden in mei voor een uitzonderlijke prestatie door in het Sentower Park van Opglabbeek drie dagen op rij een 1.40m of 1.45m rubriek te winnen. 

Ook tijdens hun laatste gezamelijke optreden in het Peelbergen Equestrian Centre waren Vereecke en Donna VD Windeweg Z opnieuw in vorm met een overwinning en een 2de plaats. Sinds begin deze zomer heeft Luc Deknudt zijn oogappel echter ondergebracht bij Gudrun Patteet en ook zij wisten samen al voor enkele successen te zorgen. Zo sprongen ze in juli op de Tops International Arena van Valkenswaard tweemaal naar een 5de plaats in een 1.45m rubriek. 

Scuderia 1918 Tobago Z 


Op de 3de plaats zien we de 13-jarige voshengst Scuderia 1918 Tobago Z, de zoon Tangelo van de Zuuthoeve en Mr. Blue en een van de toppaarden van Stephex-ruiter Daniel Deusser. Het fokproduct van Jonas Bellemans dankt deze derde plaats in de Z-ranking aan zijn sterke prestaties van eind vorig jaar en de eerste maanden van dit jaar. Zo wonnen Daniel Deusser en Scuderia 1918 Tobago Z in die periode de CSI4* GP van St. Tropez, de CSI5* Wereldbekerwedstrijd in Riyadh en tot tweemaal toe de Grote Prijs op het Winter Equestrian Festival van Wellington.


Bron: Persbericht