Steven Vermeir en Anthony Wellens starten met winst in Youngster Tour rubrieken van Bonheiden

Steven Vermeir en Anthony Wellens starten met winst in Youngster Tour rubrieken van Bonheiden

In Bonheiden is er vandaag een nieuwe competitieweek van start gegaan. Deze ochtend was het alvast de beurt aan de jonge paarden om aan te treden. In de rubriek voor de vijfjarige paarden verzekerde Steven Vermeir de eerste overwinning van de dag. Hij voerde verder een bijna volledige Belgische top vijf aan. Vervolgens wist Anthony Wellens bij de zesjarige paarden de hoofdprijs binnen te slepen. 

Steven Vermeir blijft iedereen voor bij 5-jarige paarden 

Steven Vermeir kon rekenen op Amour Pour Toujours Ns Z (v. Aganix du Seigneur Z) om de winnende tijd van 29,68 seconden neer te zetten in deze twee fasen special proef. Anthony Wellens zat hem op de hielen maar was net niet snel genoeg voor de overwinning. In het zadel van Rainman vh Nederassenthof (v. Iron Man van de Padenborre) snelde hij in exact 30,00 seconden naar de tweede plaats. Het podium werd vervolledigd door Noemie Becker die met Laser Gp du Bois Madame (v. Lancaster V) in 30,43 seconden de klok stop zette. 

Evelyne Hermans (Bluebell Z) volgde op de vierde plaats. Voor Duitsland verzekerde Jan Andre Schulze Niehues (Conbrio ME) een vijfde plek. 

Tot slot waren er nog andere Belgische klasseringen voor Laetitia Surin (Roquepine du Lys), Virginie Thonon (Greenwish Vd Vosberg Z) en voor Dries Goossens (I'M Really Special). 

Anthony Wellens sleept hoofdprijs binnen bij 6-jarige paarden 

In de rubriek voor de zesjarige paarden wist Anthony Wellens met Quinao V/D Potaarde (v. Prince van de Wolfsakker) de te kloppen tijd neer te zetten van 26,78 seconden. Hiermee was hij Ugo Berrittella met Devino Van'T Langeveld Z (v. Dayton Sitte) net te snel af. Het duo snelde over de finishlijn in een tijd van 27,90 seconden. Ivan Dalton en Grifondor du Rouet (v. Carinjo) vulden de top drie aan in 28,73 seconden. 

Dayro Arroyave (Quintana For 'T Zonneveld) besloot deze proef met een vierde plaats. Stephanie Andries (Layla Ludine) zorgde voor nog een Belgische vijfde plaats. 

Tenslotte waren er nog andere Belgische klasseringen voor Mary Leboutte (Arogantmeas), Nikolas Matthijs (Quelle Dame van de Voorde), Andres Vereecke (Qadim de Regor), Anthony Wellens (Quel Homme SW) en Dries Schreurs (Stockholm Van'T Roosakker Z). 

Klik hier voor de resultaten.