Steven Vermeir: "Als iedereen zijn gezond verstand gebruikt, denk ik dat we snel terug kunnen springen"

Steven Vermeir: "Als iedereen zijn gezond verstand gebruikt, denk ik dat we snel terug kunnen springen"
Eén van de jongere talent van onze sport, Steven Vermeir, zit net als ons allemaal momenteel aan huis gekluisterd. Vermeir was nochtans erg goed aan het nieuwe jaar begonnen, zo behaalde hij onder andere een tweede en vierde plaats tijdens de CSI2* van Lier eind januari. Het Corona-virus zorgde er echter voor dat zijn seizoen abrupt on hold werd gezet. De jonge ruiter sprak met ons over zijn leven in tijden van Corona...

"Gelukkig is er hier op stal nog meer dan genoeg te doen", begint Vermeir. "De oudere paarden die al een bepaalde wedstrijdervaring hebben opgebouwd mogen het nu wat rustiger aan doen. Zoals bijvoorbeeld Jazz Van T Kamerveld waar ik in Lier nog goede resultaten mee haalde. We hebben nu ook meer tijd voor onze jongere paarden. Zo hebben we recent enkele jonge paarden zadelmak gemaakt. Ze worden nu even doorgereden en dan mogen ze op de weide gaan aansterken. Ik probeer nu ook mijn 5-jarige hengst Picas van de Boslandhoeve beter te leren kennen. Ik heb hem nu ongeveer acht maanden maar ik maak dankbaar van deze tijd gebruik om al zijn 'knopjes' erop te zetten en hem verder door te rijden". 

"Ik vind het nu vooral belangrijk om de paarden in conditie te houden en om hen zo veel mogelijk afwisseling te geven", gaat hij verder. "Als je de paarden nu volledig laat stilvallen, hink je al achterop als het seizoen eenmaal van start mag gaan. We proberen de paarden dus zoveel mogelijk in conditie de houden en proberen ervoor te zorgen dat ze geen spieren verliezen. We gaan regelmatig met hen wandelen, ze worden gelongeerd, ... Het belangrijkste is dat de paarden fris in het hoofd blijven".

"Ik hoop dat we in juli of augustus terug competitie mogen rijden. Uiteraard zal dit niet mogelijk zijn op dezelfde manier als we gewoon zijn. Ik denk bijvoorbeeld dat we in kleinere groepen zullen moeten verkennen om de 1,5m social distance te kunnen blijven garanderen. Maar ik denk ook dat, als iedereen een beetje zijn gezond verstand gebruikt, een snelle heropstart van de competitie zeker mogelijk moet zijn. Ik kijk er alvast met spanning naar uit".