St Tropez Pirates van Pieter Devos voorlopig op vier na eerste ronde GCL

St Tropez Pirates van Pieter Devos voorlopig op vier na eerste ronde GCL

In Doha werd zonet de eerste manche van de Global Champions League gesprongen. Vijftien team van twee ruiters traden aan in deze in 1m55 rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gereden werd. Het team van Pieter Devos, de St Tropez Pirates staat voorlopig op de eerste plaats. De foutloze ronde van Devos in het zadel van Jade vd Bisschop (v. Ogano Sitte) leverde hiertoe bij. Devos was ook de beste Belg in de individuele ranking. Zowel Gregory Wathelet (Picobello Full House Ter Linden Z) als Constant van Paesschen (Isidoor vd Helle) noteerden ook een foutloze ronde achter hun naam.

In de teamcompetitie staat Valkenswaard United aan de leiding. Zowel Peder Fredricson (Hansson WL) als Marcus Ehning (Stargold) konden een foutloze ronde achter hun naam noteren en klokten af in een gezamenlijke tijd van 132,41 seconden.  Ehning eindigde bovendien op de tweede plaats in het individuele klassement. Hij moest met zijn tijd van 65,35 seconden enkel Philipp Weishaupt voorlaten.

Hij reed Coby (v. Contagio) foutloos doorheen het parcours en finishte in 63,74 seconden. Dit leverde zijn team, de Berlin Eagles, meteen ook een tweede plaats in het teamklassement op. De andere ruiter van de Berlin Eagles, Christian Kukuk, kon ook een foutloze ronde noteren en finishte in 69,59 seconden.

De tweede ronde wordt op zaterdag verreden. 

Klik hier voor de uitslag