Skye Morssinkhof: "Ik heb me na de eerste dag goed kunnen herpakken"

Skye Morssinkhof: "Ik heb me na de eerste dag goed kunnen herpakken"

Skye Morssinkhof reed deze middag naar de overwinning in de NK voor Junioren. "Ik kwam om op het podium te eindigen en dat is me dus ook gelukt", vertelt ze na afloop. 


De 17-jarige Skye Morssinkhof rijdt sinds kort bij de in Limburg gevestigde Oakland stables van de Ier Darragh Kenny. “Ik heb jaren getraind bij Pascal Roosendaal, maar heb nu een tussenjaar na school en zit een paar maanden intern bij de Oakland Stables. Dat bevalt heel goed. Ik kwam hier wel met het plan om voor een podiumplek te gaan, maar de start was niet ideaal. Ik had de eerste dag met mijn ene paard had ik één balk en met de andere twee, maar gelukkig heb ik me goed kunnen herpakken.”

Toen de amazone als laatste naar binnenreed met haar tweede paard, was ze al zeker van goud. En geruststellende gedachte, maar het gaf ook de nodige spanning vertelt de kampioene. “Toen ik voor het laatste parcours naar binnen reed, wist dat ik gewonnen had. Ik dacht dat ik rustig was, maar ik was toch zo verbijsterd dat ik al gewonnen had dat ik toch niet optimaal naar binnen reed. Ik was iets teveel aan het nadenken, maar ik ben echt super blij”, vertelt een geëmotioneerde Skye Morssinkhof direct na haar rit.


Bron: KNHS