Simon Morssinkhof schittert op het podium in Valencia

Simon Morssinkhof schittert op het podium in Valencia

In de 1.40m hoofdrubriek van Valencia wist Portugal's Mario Wilson Fernandes de eindzege op naam te schrijven. De springruiter bleef als enige onder de 70 seconden met Stephan Conter's Joie de Vivvre Ter Eycken (Muscaris d'Ariel).

Samen met de BWP-merrie uit de fokkerij van Michael de Bruyne bleef Fernandes ongeveer een seconde voor op Mikael Forsten met de Nabab de Reve-zoon, Nabab's Atlanto. Simon Morssinkhof vervolledigde het podium van deze internationale 1.40m rubriek.

Morssinkhof loodste zijn 11-jarige Lupicor-merrie foutloos door de finish en bleef zo Fernanondo Fourcade Lopez met Avant Toi (Flyinge Quite Easy ) voor. Philippe Rozier vervolledigde de top vijf met onder het zadel Conrad Sunheup Z (Calvados Z).

Uitslag 1.40m

Eerder sprong Bart Anthonissen op het podium bij de zevenjarigen. Robinson Maupiler won de rubriek met Darwin Has (Diamant de Semilly). Anthonissen volgde op de derde plek met onder het zadel Godfried Storme's Nauwsika van de Pereboom (Thunder vd Zuuthoeve). Anthonissen sprong ook naar de vijfde plaats met zijn eigen Dreamcatcher Z (Diamant de Semilly). Rachel Geusens volgde op de zevende plaats met Dia Z  (Diarado).

Uitslag 7yo