Simon Morssinkhof: "Ik denk dat dit YR team wel wat kan presteren deze week"

Simon Morssinkhof: "Ik denk dat dit YR team wel wat kan presteren deze week"

Deze week is een belangrijke week voor de jeugdruiters: in het Sentower Park staat er immers een Nations Cup op het programma. Simon Morssinkhof, Belgisch kampioen bij de Young Riders, begon zijn week alvast goed: hij kreeg het nieuws dat hij toegelaten was tot de Young Riders Academy. Hij maakte ook deel uit van het team dat op het EK vorig jaar zilver won. "Het EK was een geweldige ervaring en het was schitterend dat we toen de zilveren medaille mee naar huis hebben kunnen nemen", aldus Morssinkhof. 

"In België is de concurrentie bij de Young Riders sowieso moordend", gaat hij verder. "Ik ben dan ook erg blij dat ik deze week weer de kans krijg om mijn land te vertegenwoordigen tijdens de Nations Cup. Ik ben ook erg blij dat het 'voor eigen publiek' is, hoewel publiek deze keer niet toegelaten is (lacht). Sentower Park is een schitterende accommodatie waar ik altijd graag van start ga. Ik woon ook vrij dichtbij wat het natuurlijk extra makkelijk maakt".

"Ik zal dit weekend aan de start komen samen met Thibault Philippaerts, Max Sebrecht, Thibeau Spits en Claire Putters en ik denk dat ik niet bescheiden moet zijn als ik zeg dat dit een super team is. We kennen elkaar al lang en reden twee jaar geleden ook al naar de overwinning in de FEI Jumping Nations Cup Youth Final. Thibault en Thibeau maakten toen ook deel uit van het Juniorenteam. Ik zal Vivolta de Gree aan de start brengen. Ik rijd deze 11-jarige merrie nu al drie jaar. Deze zomer schreven we nog de CSI2* Grand Prix van de Baltica Tour in Polen op onze naam en kroonden we onszelf tot Belgisch kampioen bij de Young Riders. Ik heb echt een speciale connectie met dit paard". 

"Volgend jaar wil ik vooral mijn verschillende jonge paarden tot GP-niveau brengen en ik zou ook graag mijn land vertegenwoordigen tijdens het EK voor Young riders. Op lange termijn zou ik graag mijn eigen stal willen runnen, terwijl ik op het hoogste niveau spring".



Bron: FEI