Zoe Conter tweede in 1.45m La Baule

Zoe Conter tweede in 1.45m La Baule
Zojuist sprong Zoe Conter naar een fantastische tweede plaats in de Prix du Département de Loire Atlantique op het CSIO5* van La Baule. In de rubriek over twee-fasen moest ze enkel de Zweed Henrik Von Eckermann voor laten gaan. Fransman Harold Boisset complementeerde het podium in de 1.45m hoge rubriek.

Niemand was opgewassen tegen Von Eckermann en zijn snelle Chacco-Bule nakomelig Chacanno. De ruiter die sinds vorig jaar op eigen benen staat wist als enige onder de 25 seconden over de eindstreep te komen en gaf daarmee de rest het nakijken.

Conter kwam echter nog mooi in de buurt van de Zweed zijn rit met Soory De L'Hallali. In het zadel van de Selle Francais merrie klokte de Stephex Stables amazone een rit van 25.60 seconden. Maar ze moest nog wel oppassen voor haar Franse belager, want ook Boisset was snel met zijn T'Obetty Du Domaine (v. Kashmir van Schuttershof).

De thuisruiter was gebrand op een goede notering en kwam slechts één tienden van een seconden later over de finish, toch nog een derde plaats. De top 5 werd compleet gemaakt door de Duitse Felix Hassmann op plaats vier en de Shane Breen voor Ierland die vijfde werd.

Kijk hier voor alle resultaten.