Zoe Conter, Gilles Thomas en Boy-Adrian van Gelderen imponeren met sterke start EK young riders

Zoe Conter, Gilles Thomas en Boy-Adrian van Gelderen imponeren met sterke start EK young riders
Net als de Belgische Children wisten ook de Belgische young riders een sterke start te nemen tijdens het Europees Kampioenschap in Samorin. De young riders kregen een 1.45m hoog jachtparcours voorgeschoteld.

Voor de young riders telt dit jachparcours als individuele kwalificatie terwijl ze tijdens hun landenprijs twee manches zullen moeten rijden op vrijdag.

Boy-Adrian van Gelderen was de eerste Belgische deelnemer aan de start en zette meteen de toon met een foutloze omloop in 80,04 seconden. Onder het zadel van Be Cool haalde hij zo de 15de plaats. (v. Vanoverbeek)Het duo won eerder dit jaar nog de BK-titel in het Azelhof in Lier.

Zoe Conter deed het nog beter met Zeta di Sabuci. Samen met de 12-jarige Kannan-nakomeling nam Conter alle risico's en plaatste een tijd van 72,67 seconden. Met één springfout bracht dit de teller op 76,67 seconden, goed voor de vierde plaats.

Als één van de laatste  kwam Gilles Thomas aan de start. Regerend Europees Kampioen Thomas haalde de eindmeet met Indiana vh Kapelhof (V. Chatman) in 79,66 seconden. Dit in een tijd van 75,66 seconden met één springfout. Uiteindelijk goed voor de 12de stek.

De uiteindelijke proefwinst kwam op naam van Johan-Sebastian Gulliksen met de Belgische Zangersheide-gefokte Via vd Karmenhoek Z (v. Via Veneto).

Laura Mathy (Penta) nam een sterke start maar noteerde uiteindelijk twee springfouten en zo een totaal tijd van 91,21 seconden.

Klik hier voor de resultaten