Zesde plaats voor Arnaud Doem in de CSI 3* Grote Prijs van Valence

Zesde plaats voor Arnaud Doem in de CSI 3* Grote Prijs van Valence
Niet alleen in het Belgische Zandhoven, maar ook in het Franse Valence staat vandaag een CSI3* Grote Prijs over een hoogte van 1.60m op de agenda.

Het was de Ier Shane Breen die een verder volledig Frans top vijf aanvoerde. Met Laith, een 10-jarige hengst van Lord Z, sprong hij naar de overwinning in een tijd van 45.18 seconden.

De tweede plaats was voor Yannick Gaillot. In het zadel van Contano deed hij het foutloos in de barrage in 45.90 seconden. Romain Potin en Impressario vd Heffinck namen de laatste podiumplaats voor hun rekening.

Thierry Rozier (Venezia d'Ecaussinnes) en Guillaume Batillat (Denitha) zagen we terug op de vierde en vijfde plaats.

Onze landgenoot Arnaud Doem en Hocus Pocus de Messitert klasseerden zich nog op de zesde plaats

Eerder op de dag was er voor de 3* ruiters nog een 1.45m rubriek. Shane Breen nam deze keer de tweede plaats voor zijn rekening. Hij kruiste met Csf Vendi Cruz de eindmeet in 34.31 seconden. De Ier moest zo enkel thuisruiter Alexandre Fontanelle voor zich dulden. De Fransman sprong met Jussica T naar het goud in 31.83 seconden.

Voor Guillaume Foutrier was er nog de derde plaats met Spike van de Withoeve. Thomas Leveque (Un Amour la Goula) en Yannick Gaillot (Viabolo du Park) veroverden ook nog een plaats in de top vijf.