Young Horses openen MET Oliva Autumn Tour

Young Horses openen MET Oliva Autumn Tour
De pistes van het Equestrian Centre in Oliva Nova verwelkomden vandaag nog maar eens verschillende paarden voor een nieuwe Mediterrane tour, de Autumn MET. De komende vier weken worden er verschillende CSI1* en CSI2* ruiters verwacht in de prachtige faciliteiten van dit hippisch centrum.

Traditioneel stond de eerste dag volledig in het teken van aanstormend talent. De vijf-, zes-, en zevenjarige paarden traden vandaag in de pistes voor verschillende clear round proeven.

De vijfjarige paarden kregen een parcours van 1,15m voorgeschoteld en iets minder dan de helft van de combinaties slaagde erin om het parcours zonder fouten te springen. 22 van de 55 combinaties lieten de balken in de lepels liggen, vijf combinaties kwamen met een tijdsfout over de eindstreep. Voor de resultaten, klik hier.

In de proef voor zesjarigen werden er in totaal 35 foutloze rondes genoteerd. 59 combinaties kwamen aan de start in deze 1,25m proef. Onder andere Michael Hughes, Jennifer Pedersen, Ioloi Mytilineou, Harald Boisset, Michael Wittschier en Vincent Voorn brachten hun paarden zonder problemen naar de eindmeet. Voor de resultaten, klik hier.

De zevenjarigen kregen de eer om de dag af te sluiten. 22 van hen slaagden er ook in om een foutloze ronde te springen tijdens dit 1,35m hoog gebouwde parcours. Verschillende topruiters waaronder Katarina Offel slaagde er zelfs meermaals in om een paard zonder fouten naar de finish te rijden. Voor de resultaten, klik hier.