Yann Candele is alle Belgen te snel af in CSI2* Grand Prix Beervelde

Yann Candele is alle Belgen te snel af in CSI2* Grand Prix Beervelde
In Beervelde werd zonet de CSI2* Grote Prijs afgewerkt. 40 combinaties traden aan in deze 1m45 rubriek, zes van hen slaagden erin om een foutloze eerste ronde af te leggen. Het zag er alvast erg goed uit voor de Belgen: met vijf startende Belgische combinaties, leek een Belgische overwinning bijna net te vermijden.

Maar daar stak de Canadees Yann Candele een stokje voor. Als enige buitenlandse ruiter in de barrage, sprong hij een foutloze omloop met Quidams Quit 2 (v. Quidam's Rubin) in 45,66 seconden. Met deze tijd gaf hij alle Belgen het nakijken. Onze jonge landgenoot Dieter Vermeiren deed als laatste starter nog een verdienstelijke poging met Kingston Town 111 Z v. Kashmir Van Schuttershof) maar zijn tijd van 47,79 seconden bleek uiteindelijk niet genoeg om Candele van de overwinning te houden. Vermeiren moest genoegen nemen met een tweede plaats. De derde plaats ging naar Romy Morssinkhof. Zij leek lang onderweg naar een foutloze barrage, maar Vivolta de Gree (v. Diamant de Semilly) tikte de laatste balk uit de lepels/

Geoffrey Cobbaut en Id 1 (v. Diamant de Semilly) namen de vierde plaats voor hun rekening. Gilles Faveere eindigde met Gipsy-F (v. Quite Capitol) op de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten