Winst voor BWP merrie Gazelle ter Elzen in Calgary

Winst voor BWP merrie Gazelle ter Elzen in Calgary
Op Spruce Meadows, de befaamde wedstrijdlocatie van Calgary (Canada), wordt er momenteel op 5 sterniveau gesprongen. In de Bantrel Cup, een 1m55-rubriek met aparte barrage, was de winst voor de BWP merrie Gazelle (v. Kashmir van Schuttershof). Met Kent Farrington in het zadel sprong ze naar de overwinning in 42:18 seconden.
Yann Candele reed voor eigen land Showgirl (v. Gold de Becourt) naar de 2de plaats in 44:06 seconden. Antonio Chedraui en La Bamba (v. Lordanos) zagen we terug op de 3de plaats.

Erik Lamaze (Fine Lady 5) en Tiffany Foster (Victor) vervolledigden de top 5. Zij kregen elk een springfout in de barrage. Voor Lamaze was dat een dure balk, want hij had wel de aller snelste tijd neergezet (39:95 seconden). De top 5 wist zich overigens als enige te plaatsen voor de barrage.

De dag begon met de "Erwin Hymer Group Cup", een 1m50-rubriek rechtstreeks op tijd. Daarin was de winst op overtuigende wijze voor Conor Swail. Hij reed Cita (v. Casall) naar de 1ste plaats in 65:46 seconden, bijna 5 volledige seconden sneller dan de nummer 2, Eric Lamaze.
Lamaze reed Melody des Hayettes Z naar de 2de plaats in 70:45 seconden, en kwam dus niet in de buurt van de winnende tijd. Voor Antonio Chedraui was er opnieuw een 3de plaats. Dit keer met Corcega la Silla (v. Casall la Silla).
De top 5 werd vervolledigd door Nayel Nassar (Acita) en Antonio Maurer (Galileo de Laubry).

In de "Back on Track Cup", eveneens een 1m50-rubriek tegen de klok, sprongen Jack Hardin Towell Jr. en Lucifer V (v. Lord Pezi) naar de overwinning in 60:86 seconden. Eric Lamaze sprong alweer naar de 2de plaats. Dit keer kon hij rekenen op Rosana du Parc (v. Kannan). Zij finishten in 61:47 seconden. Voor Vanessa Mannix en Dooleys Deluxe (v. Dinglinger) was er een 3de plaats.
Leslie Howard (Utah) en Ian Millar (Teddy du Bosquetiau) vulden de top 5 aan.

Tot slot was er nog de "Thompson Family Cup" over een hoogte van 1m45. Daarin was de winst duidelijk voor Daniel Coyle en Ridley (v. unstinov). Zij gingen door de finish in 65:29 seconden, ruim 6 seconden sneller dan de nummer 2. Dat werd Kelli Cruciotti, die met Chamonix H (v. Equest Carnute) een tijd van 71:59 had neergezet. Christine Mccrea vervolledigde met Wannick WH (v. Heartbreaker) de top 3.
Juan Jose Zendejas (Cottica II RV) en Sofia Larrea (Jumex Sport Archimedes) behaalden een 4de en 5de plaats.

Klik hier voor de uitslagen.