Wim Vinckx dicht bij overwinning in Grote Prijs van Lier

Wim Vinckx dicht bij overwinning in Grote Prijs van Lier
De Belgische combinaties waren dicht bij overwinning vandaag in de Grote Prijs Flandria Rent op het Azelhof in Lier. Een neuslengte was Wim Vinckx verwijderd  met zijn merrie Jasmijn van de Renthoeve (v. Douglas).  Maar na een spannende strijd in een barrage met 12 combinaties ging de winst toch echt naar de Zwitserse Emilie Stampfli.

Parcoursbouwer Marc Vygh had een flinke opgave neergezet vandaag in het Azelhof. Over het 1.50m hoge parcours duurde het een tijdje voor de eerste foutloze combinatie zich meldde. Maar nadat de familie Van Roosbroeck had laten zien hoe het moest melden zich nog 10 overige combinaties voor de alles beslissende barrage. Helaas verliep het daar voor Catherine en haar vader wat minder. Maurice moest de barrage vroegtijdig verlaten met zijn Cuidam (v. Verdi). Terwijl zijn dochter twee springfouten kreet met Shou D Ouilly (v. Calvaro)

In de barrage waren het Vinckx en zijn merrie die van zich lieten horden en 29.97 seconden klokten. Achteraf bleek het nét niet genoeg te zijn. De Zwitserse Stampfli vloog door de grootste indoor piste van België met haar Nikita Du Luot (v. Flikker d'Elle) en kwam een halve seconden sneller over de winstreep.  Daarmee liet de amazone een drietal aan Belgen achter zich.

Slechts vier combinaties wisten de nul te houden tijdens de barrage waar flink werd gestreden werd.  Onder hen waren drie Belgen. Want naast Vinckx wisten ook Koen Vereecke en Ann Carton-Grootjans zich in de kop van het klassement te nestelen. Vereecke sprong met zijn hengst Glasgow MB (v. Douglas) naar de derde plaats in 30.96 seconden.  Catron-Grootjans volgde met haar trouwe schimmel Funky Music (v. Vido D'Arsouilles) op de vierde plaats.

De top vijf werd compleet gemaakt door de snelle Italiaan Emanuele Gaudiano. In het zadel van Carlotta 232 (v. Chaccomo) ging Gaudiano vol voor de winst. Het duo liet zien dat er echt snel gereden kon worden en klokte 29.49 seconden.  Tijdtechnische gezien goed voor een tweede plaats. Door een balk werd dat uiteindelijk de vijfde.

Kijk hier voor alle resultaten.