Wilm Vermeir schrijft de Grote Prijs van Poznan op zijn naam

Wilm Vermeir schrijft de Grote Prijs van Poznan op zijn naam
Voor onze Belgische springruiters zit het avontuur in het Poolse Poznan er nu echt op. Na tal van overwinningen en ereplaatsen, kwam de kers op de taart zojuist van Wilm Vermeir in de 1m60-hoge Grote Prijs op 4 sterniveau. 9 combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage, en daarin kon niemand Vermeir verslaan.

Hij reed de BWP'er Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze) naar de overwinning in 35:88 seconden. Niemand wist zijn tijd te verbeteren, en zo schreven zij deze Grote Prijs op zijn naam.

Juan Carlos Garcia haalde alles uit de kast, maar kon Vermeir zijn tijd niet verbeteren. Zo reed hij de BWP ruin Bonzai van de Warande (v. Nonstop) naar de 2de plaats in 36:42 seconden. Doron Kuipers vervolledigde met Zinius (v. Nabab de Reve) de top 3.

Jerome Guery zagen we terug op de 4de plaats. Hij had met de Zangersheide hengst Papillon Z (v. Perhaps) ook een snelle tijd neergezet (36:65 seconden), maar kreeg onderweg een foutje. Uiteindelijk zijn ze toch nog op een mooie plek geëindigd. Voor Tim Stockdale en de BWP merrie Fleure de  l'Aube (v. Thunder vd Zuuthoeve) was er een 5de plaats na 4 strafpunten.

Dominique Hendrickx wist zich ook weer te klasseren. Ook hij kreeg een springfout met de sBs merrie Bacardi les Hauts (v. Rexar du Houssoit), maar het resulteerde toch nog in een 6de plaats. Gilles Dunon behaalde met de BWP'er Fou de Toi vd Keihoeve (v. Toulon) een 8ste plaats, eveneens na 4 strafpunten.

Klik hier voor de uitslag.