Wilm Vermeir op podium in finale 145 Poznan.

Wilm Vermeir op podium in finale 145 Poznan.
Tijdens de CSI**** in Poznan stond vandaag de finale voor de tour 145 op het programma. In deze proef wisten 11 combinaties door te storen naar de barrage. Met vijf Belgische combinaties in de barrage was de hoop op een Belgische overwinning groot. Uiteindelijk wisten drie ruiters uit België zich in de top vijf te klasseren, maar ging de overwinning naar Polen.

Wil Vermeir die aan de start kwam met Gentiane De La Pomme klokte zijn barrage af in een tijd van 40.10 seconden. Enkel de Poolse Skrzynczynski Jaroslaw wist het sneller en foutloos te doen, dit in een tijd van 39.56 seconden.  Hiermee mocht zij de hoofdprijs van 25.000 euro in ontvangst nemen. Ook Jan Vinckier en Bert Prouvé wist zich naar een top vijf klassering te rijden. Jan reed Viva naar een tijd van 41.40 seconden wat goed was voor een vierde plaats. Bert die Aquila van de Bergvijverhoeve onder het zadel had deed het iets langzamer, met een tijd van 43.46 seconden strandde hij op een mooie vijfde plaats. De derde plaats werd ingenomen door de  Zwitser Smits Edwin met de in België gefokte Dandiego Z.

Tenslotte wisten voor België Haelterman Damien en Dominique Hendrickx  zich nog te klasseren voor de Barrage. Zij tikten beide één balk uit de lepels. Desondanks belandden zijn nog op een achtste en negende plaats.