Wilm Vermeir klasseert zich in de Grote Prijs van Odense

Wilm Vermeir klasseert zich in de Grote Prijs van Odense
Overal bereiken de internationale wedstrijden langzaam maar zeker het einde. In Odense (Denemarken) werd daar binnen de CSIO 3 stercompetitie de Grote Prijs over een hoogte van 1m60 verreden. De beste 13 combinaties van de eerste ronde mochten doorgaan naar de tweede ronde, waar uiteindelijk het klassement bepaald werd.

Uiteindelijk was het de Oekraïense amazone Alisa Danilova die deze Grote Prijs op haar naam schreef. Zij maakte met de 13-jarige BWP'er Dinero de Laubry (v. Nabab de Reve) geen enkele fout over beide omlopen, en dit in een snele tijd, waardoor zij de proef wonnen.

Nederland zagen we op de 2de plaats terug. Jur Vrieling en de BWP'er VDL Glasgow vh Merelsnest (v. Nabab de Reve) raakten ook geen enkel hout aan, maar hun totaaltijd was net iets trager, waardoor ze op een mooie 2de plaats eindigden.

Robert Ehrens nam met de BWP'er Hisa (v. Indoctro) de 3de plaats voor zijn rekening. Christian Hess reed Caivano (v. Chacco-Blue) naar de 4de plaats.

Beste Belg in de proef werd Wilm Vermeir. Met de 10-jarige BWP'er Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze) kreeg hij in de eerste ronde een springfout. In de tweede ronde maakte het duo geen enkele fout, wat resulteerde in een mooie 5de plaats in het eindklassement.

Constant Van Paeschen en Carlow van de Helle (v. Caretino) wisten zich nog op de 8ste plaats te klasseren, na 8 strafpunten in de tweede ronde. Zij raakten in de eerste ronde geen enkel hout aan.

Klik hier voor de uitslag.