Wilm Vermeir en Hendrik Denutte scoren in proeven Jonge Paarden in Azelhof

Wilm Vermeir en Hendrik Denutte scoren in proeven Jonge Paarden in Azelhof
Voor Wilm Vermeir en Hendrik Denutte eindigde de dag vandaag in het Azelhof met succes. Beide ruiters veroverden de beste Belgische plaats in de proeven voor jonge paarden. In de proef voor zevenjarigen was het Wilm Vermeir die met Heaven vd Berghoeve Z de tweede plaats pakte in 36,21 seconden. Enkel de Egyptenaar Mohamed Amr Gamal was sneller met Gerlain; precies een kwart seconde. Hij was dan ook de winnaar van deze proef.

Edward Levy kon voor Frankrijk de derde plaats bemachtigen met Billy de Beaufour (Allegreto). Zij konden in 36,58 seconden precies 0,02 seconde voor blijven op Esther Schelfaut en Lalique (Free Style), de volgende Belgische in de top vijf. Georgia Tame sloot af met Z Seven Caretina (Coltaire Z) voor Groot-Brittannië. François Mathy Jr werd zesde met Hello Diamant, Gudrun Patteet volgde met Fantasie VHW Z.

Hendrik Denutte liet zich maar liefst twee keer gelden in de proef voor zesjarigen. Met Nazaro Z won hij in 26,14 seconden van Brecht Bille en Mercedes DV (Bamako de Muze), die 28,37 seconden nodig hadden. Benny Naessens reed Chagalle Z naar de derde plaats in 28,73 seconden, een kleine kwart seconde sneller dan Hendrik Denutte. Deze keer pakte hij de vierde plaats met Elvis de Wijnendaele Z. Daniel Moseley werd vijfde met Magic Quality.