Wiljan Laarakkers niet te kloppen bij de Peelbergen

Wiljan Laarakkers niet te kloppen bij de Peelbergen
In Equestrian Centre De Peelbergen te Kronenberg vond er afgelopen weekend weer een selectiewedstrijd plaats voor de Finale van de Peelbergen Competitie. Op zondag was er de hoofdrubriek over een hoogte van 1m35 (ZZ). Die werd in handicap verreden met de klasse Z (1m30).

De proef werd gedomineerd door Wiljan Laarakkers. Met Nerono Z vloog hij door de finish in een razendsnelle tijd van 33:02 seconden, wat meteen goed was voor de eerste plaats. Met zijn tweede paard, Buckup, behaalde hij ook nog eens een tweede plaats.

Rebecca Lindberg nam met Calvados MB de derde plaats voor haar rekening. Zo bleef ze Jordy Janssens voor, die met Treasure VH Eeropahof vierde werd. Maaike Theunis reed Tto Cuenca naar de vijfde plaats. De volledige top vijf nam deel aan het Z-parcours.

Sanna Olsson en Dailady waren de beste ZZ-combinatie. Zij eindigden op de zesde plaats.

In de M-rubriek (1m20) waren Martin Sterzenbach en Campari niet te kloppen. Zij wonnen de proef in 28:04 seconden. Loes Hofmans kwam wel gevaarlijk dichtbij. Met Dover klopte ze af op 28:25 seconden, en dat was goed voor de tweede plaats.

Uri Burstein reed Epic naar de derde plaats. Op vier zagen we opnieuw Martin Sterzenbach, dit keer met Delina. Voor Manon van Rixtel en Diorella was er een vijfde plaats.

Marion Janssen won de 1m10-rubriek (L). Met Elen III wist ze de snelste tijd van 28:74 seconden neer te zetten. Zij waren meteen ook de enigen die de tijd onder de 30 seconden wisten te houden. Wiljan Laarakkers volgde met Colorado op de tweede plaats in 30:17 seconden. Voor Mireille Couperus en Esprie was er een derde plaats.

De klasse B (1m) werd gewonnen door Martin Sterzenbach en Coco in een tijd van 29:63 seconden. Janina Thomsen (Capilana) en Liana Peters (Soul Sister) werden tweede en derde.

Op zaterdag werd er ook al een Z- (1m30)/ZZ- (1m35) rubriek verreden. Die werd volledig gedomineerd door Bernardo Alves. Met Chi Chi Z wist hij de aller snelste tijd van 27:28 seconden neer te zetten. Met Itsi Pitsi werd hij tweede in 27:54 seconden. Alsof dat nog niet genoeg was, nam hij met Chaneleur ook nog de derde plaats voor zijn rekening. Alves nam met alle drie zijn paarden deel aan de ZZ-rubriek.

Op vier zagen we Niels Knape en Famanta. Zij kozen voor het 1m30-parcours. Bernardo Alves sloot ook nog de top vijf af. Dit keer zagen we hem met Billy Balou in de Z-proef.

De M-rubriek (1m20) werd gewonnen door Vanina Lombard. Met Qostares Kernat was ze de snelste in 27:39 seconden. Victoria Alvarez en Amore eindigden op de tweede plaats in 28:93 seconden. De top drie werd vervolledigd door Dave Maarse en Gail's Evergreen. Op vier zagen we Fleur van Lier met Hyxtra. Mirjan Horyon sprong met Fame naar de vijfde plaats.

Marion Janssen en Elen III wonnen ook op zaterdag de L-rubriek. Ze wisten de snelste tijd van 27:91 seconden neer te zetten. Even daarna finishte Robert Puck met Gate Keeper JB, in 29:38 seconden. Het was goed voor de tweede plaats. Fons Nabuurs reed Winston naar de derde plaats.

De 1m-proef werd gewonnen door John Steeghs en Now or Never in 24:68 seconden. Zo bleven ze Michaela Horstmann (Aratos) en Mans Buurman (Geminka) voor.

De proeven begonnen in Kronenberg al op vrijdag. Toen was er ook een Z (1m25) / ZZ (1m35) proef. De volledige top vijf nam deel aan het Z-parcours. Dennis Caubergs won de proef met Calvaro. Ze klopten af op 28:12 seconden, en dat was de snelste tijd. Bovendien wisten ze als enigen de tijd onder de 30 seconden te houden.

Mathijs van Asten reed Prince Garbo naar de tweede plaats in 30:64 seconden. Voor Maikel van Mierlo en First Baltic was er een derde plaats. Op vier zagen we Renek Rosenberg, met onder het zadel Torpille du Banney. Dennis Caubergs sloot ook nog de top vijf af. Dit keer zagen we hem met Coxona.

De beste ZZ-combinatie werden Martien Amendt en Aktiedou. Ze eindigden op de elfde plaats.

Robert Puck won met Find A Name de M-rubriek over een hoogte van 1m15. Ze wisten de snelste tijd van 24:03 seconden neer te zetten. Zo bleven ze Emile Tacken en Eternity voor, die tweede werden in 24:84 seconden.

De derde plaats was voor Maikel van Mierlo en George. Peter Peeters (Eratio) en Martin Sterzenbach (Charly Brown) werden vierde en vijfde.

Tot slot was er nog de klasse L (1m05). Daarin ging de overwinning naar Rob Gradussen en Homerun in een tijd van 28:56 seconden. Jack Ansems (Grace) en Verne Janssen (Zeldzaam) werden tweede en derde.

Klik hier voor alle resultaten.