Wie zijn de leiders bij de Gouden Laars op dit moment?

Wie zijn de leiders bij de Gouden Laars op dit moment?
In Kuringen werd op 23 en 24 april de derde manche van de Gouden Laars verreden. Equnews zet de voorlopige tussenstand van deze populaire wedstrijdcompetitie in kaart.

In de 1m10-reeks voor scholieren staan Jason Pauquet en Widelarde momenteel bovenaan met 74 punten. Fenna Goethals staat met Caracter Z op 2 met 71 punten. Nathan Nicodème (Altamira van t Nevehof) en Amandine Rolin (Delys du Frech-Try) staan voorlopig ex aequo op 3, met 70 punten.

De 1m20-reeks, eveneens voor scholieren, wordt momenteel gedomineerd door Jerome Schmidt en Eesebelle. Zij staan met 60 punten bovenaan. In dit klassement staat Jason Pauquet (Dossari du Buisson Z) op de 2de plaats met 57 punten. Jerome Schmidt staat ook nog eens 3e. Met Quioto behaalde hij 50 punten.

Ook in de 1m30-reeks (scholieren) zien we Jerome Schmidt helemaal bovenaan staan. Met Uquilea behaalde hij tot nu toe 51 punten. Marthe van Gorp en Diamond Star wisten 44 punten bij elkaar te springen, en staan voorlopig op de 2e plaats. Roy Van Beek en Una Donna nemen momenteel de 3e plaats voor hun rekening met 42 punten.

Bij de top 3 van de juniors, over een hoogte van 1m20, volgen de deelnemers elkaar ook snel op. Kaat Pluymers wist met Cheyenne vd Berkenen Z de meeste punten te verzamelen (68 punten) en staat voorlopig bovenaan. Paulien De Pauw en Daiquiri Droeshout hebben momenteel 61 punten en staan zo 2e. Christy De Keizer en Jon bon Jovi komen met hun 60 punten heel dichtbij. Zij bezetten voorlopig de 3e plaats.

Marthe Heudens domineert de 1m30-rubriek voor junioren dan weer. Met Best Mix Elien staat ze met 88 punten op 1, met ruime voorsprong. Zij neemt voorlopig eveneens de 2de plaats voor haar rekening met Best Mix Evana. Daarmee behaalde ze 82 punten, wat eveneens een grote voorsprong is op de nummer 3, Jenny Pauquet. Zij wist tot nu toe met Quiz 62 punten te behalen.

Daar stopt het echter nog niet voor Heudens. Ook in de 1m40-rubriek (junioren) wist ze tot nu toe de meeste punten te verzamelen. Met Best Mix Elien heeft ze er momenteel 30. Maartje Verberckmoes komt wel erg dichtbij. Zij behaalde tot nu toe 28 punten met Caresse, en staat zo op de 2e plaats. Met 26 punten volgen Gilles Thomas en Uncas hun voorgangers snel op. Voorlopig staan ze op 3, maar dat zou snel kunnen veranderen.

Dan zijn er natuurlijk nog de young riders. In de 1m30-reeks staat Yentl Baert op kop. Met Fantast Van Het Indihof behaalde zij in totaal 79 punten. Roy Hanlon (Granit van het Roelhof) staat momenteel op de 2e plaats met 71 punten. Sarra Van Avermaet wist met Freestyle 70 punten te verzamelen, en staat zo voorlopig op de 3e plaats.

Tot slot is er nog de 1m40-rubriek voor de young riders. Ook daar wisten Yentl Baert en Fantast Van Het Indihof de hoogste score van 67 punten bij elkaar te rijden. Sarra Van Avermaet en Freestyle zien we ook terug. Deze combinatie behaalde tot nu toe 56 punten, en staan mooi 2e. Stijn Craessaerts en Hamira van het Roelhof zijn gevaarlijk dichtbij. Met 54 punten staan ze momenteel op de 3de plaats.

In vele klassementen liggen de punten niet ver van elkaar en kan alles dus nog veranderen. De eerstvolgende Gouden Laars-manche zal doorgaan op 21 en 22 mei, in Neeroeteren.

Klik hier voor de voorlopige tussenstanden.