Wie volgt er Leopold van Asten op als kampioen van Nederland?

Wie volgt er Leopold van Asten op als kampioen van Nederland?
Komend weekeinde is het Nederlands kampioenschap voor de springruiters in Mierlo het eerste officiële observatiemoment voor bondscoach Rob Ehrens op weg naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De complete Nederlandse top zal vanaf donderdag tot en met zondag met elkaar strijden om de titel met een plaats in het Olympische team in het achterhoofd.

Het Nederlands kampioenschap begint aanstaande donderdag met een snel- en wendbaarheidswedstrijd. Op vrijdag en zondagmiddag zullen de ruiters met hun toppaarden steeds meer getest worden op kracht en uithoudingsvermogen.

In verband met de komende FEI Nations Cup wedstrijden zal een aantal topruiters één van hun toppaarden thuis laten, maar zij hebben allen nog meerdere zeer goede troeven achter de hand om in Mierlo te starten. Een prachtige illustratie voor het niveau van de Nederlands springtop.

Titelverdediger Leopold van Asten (Duizel) is met zijn kampioenspaard VDL Groep Zidane N.O.P. van de partij. Alleen Maikel van der Vleuten (Someren), vorig jaar tweede en onlangs elfde in de wereldbekerfinale en lid van de het gouden WK en EK-team, ontbreekt van de ruiters uit het Olympisch kader op het NK. 
Europees en Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam staat op de startlijst met Carusso la Silla. Vorig jaar stond Dubbeldam op de derde trede van het NK-podium. Harrie Smolders (Lage Mierde), vorige maand tweede in de Wereldbekerfinale, zadelt Aiyetoro. Jur Vrieling (Holwierde) komt met zijn toppers VDL Zirocco Blue N.O.P. en VDL Glasgow van ’t Merelsnest naar Mierlo. Ruiters als Gert Jan Bruggink (De Lutte), Wout Jan van der Schans (Nijkerk), Willem Greve (Markelo), Gerco Schröder (Tubbergen) en Marc Houtzager (Rouveen) hebben de laatste weken met overwinningen laten zien in grootse vorm te zijn. Daarnaast zullen snelle ruiters als Henk van de PolAlbert ZoerDoron Kuipers en Remco Been zich nog zeker niet gewonnen geven.

 

Jeugd

De junioren (tot 18 jaar), de Young Riders (tot 21 jaar) en de Children (tot 14 jaar) strijden in Mierlo om titels. Bondscoach Luc Steeghs zal het NK benutten om de combinaties te selecteren voor de komende landenwedstrijden voor de jeugd en de Europese kampioenschappen eind juli in Millstreet (Ierland). De Children rijden zondag hun kampioenschap. De junioren en Young Riders worden net als de senioren over drie wedstrijden getest op hun kunnen.

 

Programma Nederlands Kampioenschap voor Springruiters Mierlo

Donderdag 21 april

10.30 uur 1e onderdeel NK Junioren, snelheid- en wendbaarheidswedstrijd

13.00 uur 1e onderdeel NK Young Riders, snelheid- en wendbaarheidswedstrijd

15.15 uur 1e onderdeel NK Senioren, snelheid- en wendbaarheidswedstrijd

 

Vrijdag 22 april

12.45 uur 2e onderdeel NK Junioren, parcours direct op tijd

14.45 uur 2e onderdeel NK Young Riders, parcours direct op tijd

16.45 uur 2e onderdeel NK Senioren, parcours direct op tijd

 

Zaterdag 23 april

8.00 uur 3e onderdeel NK Junioren, eerste manche

10.00 uur 3e onderdeel NK Young Riders, eerste manche

14.45 uur 3e onderdeel NK Junioren, tweede manche

16.30 uur 3e onderdeel NK Young Riders, tweede manche

 

 

Zondag 24 april

11.30 uur NK Children

13.30 uur 3e onderdeel NK senioren, eerste manche

15.45 uur 3e onderdeel NK Senioren, tweede manche

 

Info: www.ch-mierlo.nl