Wie volgt er Kenis, Piens en D'Have op?

Wie volgt er Kenis, Piens en D'Have op?
Vanaf donderdag vormt het Sentower Park in Opglabbeek het decor voor de Beker van België. Na de Beker voor Senioren vorige week in Hulsterlo wordt er dit keer gestreden om de medailles bij de Junioren, Young Riders en Amazones. Daarnaast zijn er ook nog verschillende nationale Silver League rubrieken en proeven voor pony's.

Het spannendste kampioenschap lijkt dat bij de Junioren te worden. In deze 'Prijs Emmers Ruitersport' komen er 36 combinaties in de piste. Vooraf zeggen wie er de grootste favoriet is, is moeilijk te zeggen want de volledige Belgische Junioren top is er. Naast de top 3 van het voorbije Belgische kampioenschap (Gilles Thomas, Claudine Van Duffel en Emilie Conter) is het ook uitkijken naar de prestaties van Zoe Conter, Jeroen De Winter en de titelverdedigster Lynn D'Have.

Het kampioenschap bij de Young Riders, dat gesponsord wordt door mediapartner Equnews, moet het zonder de Belgische kampioen Christophe Leutenez stellen. Hij komt dit weekend aan de start op de 3 sterren concours van Kapellen. Pieter Kenis, die vorig jaar zowel de beker bij de Senioren als Young Riders won is wel van de partij. Van de 18 deelnemende combinaties is hij de grootste favoriet om zichzelf op te volgen. De outsiders in dit kampioenschap zijn Dries Dekkers en Brent Gaublomme.

Bij de amazones, waar Wilgenhof Hindernissen de beker zal sponsoren, komen er bijna 100 combinaties aan de start. Vorig jaar ging de titel naar Caroline Piens. Zij zal er dit jaar niet bij zijn. De amazones om in het oog te houden deze week zijn Anouk Kort, Leen Verwimp, Lynn D'Have, Kim Colaers, Audrey De Bock en vooral Yentl Baert. Zij behaalde afgelopen zondag nog een 3e plaats in de Beker van België voor Senioren.

Klik hier voor de startlijsten.