West-Vlaamse ponyruiters vieren feest in Torhout

West-Vlaamse ponyruiters vieren feest in Torhout
De West-Vlaamse  pony organisaties hadden afgelopen weekend hun derde indoor wedstrijd, georganiseerd door de ponyclub in Torhout.

In de voormiddag werd er op stijl gereden,  voor de klasse BL was het Edouard Noppe die met Eleander de beste stijl had. De combinatie bleef voor op Julie Van Hollebeke uit Zonnebeke. De amazone had haar Mini Hoops opgezadeld en haalde eveneens de derde plaats in het zadel van Floreander.



Voor de klasse CL was de overwinning voor Petillion Remi  met Papillon. Het duo werd opgevolgd door Edouard Noppe (Ghana). De springruiter haalde wel zijn slag in huis in de klasse DL. Ditmaal op de rug van El Shetania.


In deze rubriek was de tweede stek voor Sjouk Begeyn met Lowie terwijl Vic Pintelon het podium afwerkte met Kashmir.


In de klasse CM werd Emma Hendryks  de winnaar  met Luna van d ‘oude oven. Op 2 zagen  we Lore Schoonbaert  met Noblesse . De klasse DM was weggelegd voor Arthur Schellens met Zita. Zilver was voor Emma Hendryks & Igor  en het  brons was voor  Petillon Baptist  met Hadgar !

 

 Namiddag op punten en tijd


Voor de klasse BL werd er een heel snelle chrono gezet door Edouard Noppe  met  Kasanova , die ging 0-0 in een tijd van 32,16 secondenwat goed was voor een 1ste plaats. Van Hollebeke Julie  volgde op de tweede plaats met Mini Hoops. De combinatie  deed het ook foutloos, echter iets trager in 34,44 seconden.


CL werd een heel spannende barrage tussen 2 clubgenootjes vuit Ardooie . Amelie Maes (Nelson) en Edouard Noppe (Ghana) , uiteindelijk was het Amelie die het snelste was in 30,59 seconden. Edouard kruiste de chrono 30,91 secondenen dat leverde hem een 2de plaats op. De 3de stek was er voor Julie Van Hollebeke met Sammy !


In de klasse DL was de overwinning voor Kelly Dhondt  met Checkta  ze was razendsnel en 0-0 in  39,12 seconden.


De hoogste klasse voor de C pony’s , CM werd gewonnen door Julie Opsomer  met Miss p deed ze het in de barrage 0-0  in 31,91 en net sneller dan Emma Hendryks  en Luna van d’ Oude oven eveneens 0-0 in 34,40 , op 3 kwam Lore Schoonbaert met Noblesse  met 1 fout in de basis .


DM , de hoogste D pony proef werd gewonnen door Emma Hendryks p en haar pony Frankinos Toffee Boy , die als enige een barrage mocht rijden. De 2de plaats was voor Schellens Arthur  met Zita die 4 punten noteerde in de basis. Op 3 zagen we terug Emma deze keer met Igor , 4 punten in de basis en op 4 kwam Francies Vackier   met Mageno .


Er werd ook nog een dressuur wedstrijd verreden op de buitenpiste , daar werden in de hoogste klassen volgende winnaars bekroond :


CL1  Devos Luca  pc Oeselgem  met Harlekijn  184 p

        Stubbe Majella pc Oedelem Versace   172 p


DL 1  Dhondt Kelly pc Oedelem  Checkta  193 p

         Vanderhaeghe Flore  pc Passendale  met Bonnie  192 p


DL 2  Blomme An- sophie  pc Torhout  Hera  217 p

         Vackier Francies  pc Ardooie met Mageno 215 p