Wesley Carmans, Joris Geenen en Mathisse van Loon regeren in Alken

Wesley Carmans, Joris Geenen en Mathisse van Loon regeren in Alken
In de 1.20m hoofdrubriek op zondag wisten slechts twee combinaties de herkansing foutloos af te werken in Alken. Daarbij snelde Wesley Caremans met zijn Calvados (Versailles Van De Begijnakker). Het paar bleef ruim vijf seconden voor op Lars Demeersman met onder het zadel Dark Lissard (Grandeur). Met één springfout werkte Kyle Cuypers het podium af in het zadel van Mystic Lady Van 't Buxushof (Toulon).

Net buiten het podium haalden William Schuppen met Lover Boy de vierde plaats en Jan Motmans in het zadel van Tia Maria Z de vijfde stek.

Op zaterdag snelde Joris Geenen op eigen terrein naar de hoofdwinst. Op de rug van Chivaz Z (Chippendale Z) wist Geenen als enige de timer onder de 31 seconden te houden. De Limburgse springruiter strandde eveneens net buiten het podium met zijn Magico. Kaat Pluymers volgde hem op het podium op met onder het zadel haar Cheyenne vd Berkenen Z. Samen met de Cadence van 't Gelutt Z-nazaat won Pluymers in 2016 nog het Limburgs kampioenschap. Twiggy Wouters werkte het podium af met Elvira van de Helle Z (Echo van 't Spieveld).

De hoogste pony-rubriek, een 1.00m parcours, kwam op naam van Mathisse Van Loon. Op de rug van Calypso wist Van Loon als enige een dubbel foutloos parcours af te leggen. Kyoni Briers volgde op de tweede plaats. Samen met Burdal Babe bleef Briers Marhisse Van Loon voor met Manni.

Alle resultaten