Wathelet springt top tien van de wereld binnen

Wathelet springt top tien van de wereld binnen
Een nieuwe maand is een nieuwe Longines Ranking. Daarin blijft Kent Farrington aan de top. De Amerikaan haalde ook in Augustus enkele opmerkelijke resultaten. Hij won de CSI5* Grote Prijs in Valence met Gazelle. In Zandhoven strandde hij op de achtste plaats.

Echter voelt Farrington de adem van Lorenzo de Luca in z'n nek. De Italiaanse springruiter wisselt zijn vierde plaats voor de tweede stek. De Luca haalde vorige week nog de vierde plaats tijdens de Stephex Masters Grote Prijs. In het zadel van Ensor de Litrange won hij in Augustus de Longines Global Champions Tour in Valkenswaard.  Ward McLain zakt zo één plaats en is nu de nummer drie van de wereld.

Gregory Wathelet blijft presteren en dat vertaalt hij door de top tien van de wereld binnen te stormen. Wathelet springt van de 12de stek naar de negende positie. Augustus was een uiterst productieve maand voor Wathelet met een  vierde plaats tijdens het EK in Gothenborg (team), tweede plaats in Valence,  een overwinning in Valkenswaard, enz.

De STX Masters winnaar, Niels Bruynseels stelt zich deze maand tevreden met de 17de plaats. Vorige maand was dit nog de 15de stek. Ook Pieter Devos, Jerome Guery en Olivier Philippaerts blijven binnen de top dertig van de wereld. Devos springt twee plaatsen voorwaarts naar de 24ste plaats. Olympisch ruiter, Jerome Guery schuift eveneens twee plaatsen voorwaarts. Guery is momenteel de nummer 26 van de wereld.

Olivier Philippaerts haalt nog net de top dertig met zijn 28ste plaats. Zijn broer, Nicola Philippaerts moet zijn 30ste stek inruilen voor plaats 32 op de ranking lijst.

In de top honderd vinden we verder Jos Verlooy (50), Wilm Vermeir (60) en Gudrun Patteet (66) als beste BElgische amazone.

Klik hier voor de ranking