Virginie Thonon wint de troosting voor vijfjarige paarden te Gesves met haar Z-product

Virginie Thonon wint de troosting voor vijfjarige paarden te Gesves met haar Z-product
Vandaag werd in Gesves de troosting verreden door de 5-jarige paarden. Onder een mooi zonnetje verschenen 92 combinaties aan de start.

Virginie Thonon was duidelijk met een medailleplan naar Gesves gekomen. Ze reed haar Z geregistreerde Corsica De Greenbay Z (Calido I) in een stevig tempo doorheen het parcours. Virginie liet de chrono stilvallen op 27.74 seconden wat op het einde van de rit ook de winnende tijd bleek te zijn. Caroline De Laet kwam met de BWP gefokte Horion De Libersart, Maurizio Di Cabra net iets later door de eindstreep. Caroline straalde want ze stond op het podium. De derde plaats op het podium werd ingenomen door Matthias Hens. Matthias reed dit jaar veel paarden in Gesves en stond nu voor de eerste keer op het podium. De BWP merrie Moncherie-K Van't Kattenheye (Action-Breaker) liet veel kwaliteit op de sprong zien en eindigde op luttele honderdsten van een seconden achter Caroline. Dieter Laheyne nam de vierde plaats voor zijn rekening. Dieter kon daarbij rekenen op de Zangersheide gefokte Embassador Jt Z (Eldorado van de Zeshoek Tn). Nils Meersman sluit de top 5 af met opnieuw een BWP fokproduct namelijk Montana Van De Bloemenhoeve (Ugano Sitte).

Dinsdag gaan er 56 combinaties van start in de grote finale. Deze zal van start gaan rond 08.30h. Benieuwd welk stamboek dan de winnaar levert.

Klik hier voor de resultaten

Photo: Ilona De Ruyter

[gallery size="full" ids="151026,151027,151028,151029,151030,151032"]