Virginie Thonon op het podium bij wereldbeker wedstrijd Mostaganem

Virginie Thonon op het podium bij wereldbeker wedstrijd Mostaganem
In het Mostaganem presteren de Belgen al de hele week goed en zojuist in de afsluitende Wereldbeker wedstrijd op stond er wederom een landgenoot op het podium met een derde plaats voor Virginie Thonon. Winst was er voor de Saudi-Arabier Abdullah Alsharbatly.

Zeven combinaties kwamen terug in de "winning round" van de Wereldbeker wedstrijd op Algarijnse bodem. Slechts twee van hen wisten daar de nul te houden, waarbij Alsharbatly met Woulon L verreweg de snelste was. In een foutloze rit van 62.06 seconden bleef hij de nummer twee Mohamed Mogheeth Al Sheba en Safira 41 ruim voor. Al Shebab klokte 66.40 maar kwam toch als tweede beste uit de bus dankzij zijn foutloze rit.

Thonon was met Chapter One niet verwijderd van een mogelijke zege. Het duo zette de snelle tijd van 62.32 seconden op het scorebord. Helaas noteerde de twee onderweg sprinfouten en eindigde met acht strafpunten als derde achter de twee foutloze cobinaties. Naast Thonon kwam ook José Thiry in actie met Verdi vd Withoeve Z. Het paar sprong een mooie  basis ronde en verliet het parcours met één springfout en mocht daarom niet van start in de "winning round". Ze eindigden op een negende plaats zo.

Kijk hier voor alle resultaten.