Vincent de Reys in topvorm op Mediterranean Equestrian Tour

Vincent de Reys in topvorm op Mediterranean Equestrian Tour
Vincent de Reys was de Belg in vorm vandaag op de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva Nova.  Vanochtend sprong hij met Winning Star (v. Winningmood van de Arenberg) naar een eerste plaats in het 1.30m  en later vanmiddag deed hij dat met Cowboy du Toultia Z  (v. Copin van de Broy) in het 1.40m weer.

In de  1.30m speedproef direct op tijd moest De Reys nog flink doorrijden met zijn schimmel merrie om de overwinning in de wacht te slepen.  Over het 1.30m parcours klokte het duo een foutloze ronde in 54.91 seconden . En daarmee bleven ze de Zweedse Isabell Bengtsoon, die met de BWP ruin Fernando (v. Triomphe de Muze) een rit in 54.02 seconden neer zette, maar net voor.

De derde plaats ging naar de Spanjaard Rutherford Latham die met zijn ruin Ultrasonic D'Auge in 54.43 seconden over de finish kwam.

Bij de 1.40m rubriek was De Reys al redelijk vlot in het eerste deel van het parcours. Tijdens de tweede fase gaf de ruiter nog even wat extra aan en gallopeerde met zijn zangersheide ruin in 35.36 seconden naar de eerste plaats.

Will Edwards uit Groot-Britannië deed nog een goede pogoing om de winst over te nemen met Shw Candies B (v. Chacco Bleu). Met de vloote AES merrie sprong de Brit foutloos naar de eindstreep in 35.88 seconden  en werd tweede.

Argentijn Pablo Bernanchia was met Carnaval du Rouet  goed voor de derde plaats. Het duo was in een rit van 36.59 seconden te sterk voor de Duitser Michael Wittschier die drie hondersten later over de finish kwam met de KWPN'er Avanti (v. Kigali). De vijfde plaats ging naar thuis amazone Susana Epaillard en Quira D Auge (v. Quidam de Revel.

Kijk hier voor alle resultaten.