Viktor Daem en Xena Braeckmans pakken prijzen in Wilkow

Viktor Daem en Xena Braeckmans pakken prijzen in Wilkow
De laatste week van de Silesia Equestrian valt duidelijk in de smaak bij de Belgische en Nederlandse springruiters. Op zaterdag won Robert Vos de driesterren Longines Ranking proef en GP-kwalificatie. Opnieuw wist Viktor Daem zich eveneens te klasseren.

Robert Vos en de 10-jarige Corlensky G-zoon, Don Gretzky snelde naar de overwinning in 41,08 seconden. In totaal hielden zeven van de 57 starters het op een dubbel foutloze rit. Vos werd gevolgd door de Oostenrijkse springruiter, Gerfried Puck in het zadel van de 11-jarige KWPN-merrie, Bo (v. Indorado). Puck klokte foutloos af in 42,92 seconden.

De derde plaats werd ingenomen door Remco Been met Esminka (v. Contador). Been haalde de finish foutloos in 43,06 seconden. Landgenote Sanne Thijssen strandde net buiten het podium op de rug van Sara Galotiere (v. Ideal de la Loge).

Viktor Daem en de 8-jarige Zangersheide-hengst, Calvino De Nyze Z (v. Calvaro Z) sprongen één balkje uit de lepels in de barragerit. Uiteindelijk strandde Daem op de achtste plaats.

Xena Braeckmans laat zich merken in de 1* Final

Tijdens de 1.35m hoge éénster finale wist Xena Braeckmans met stijl haar concours in Polen af te sluiten. Samen met de Mr. Blue-merrie, Misses Blue sprong de Belgische naar de achtste plaats na een foutloze omloop in 66,53 seconden.

De overwinning was voor eigen land dankzij Jan Bobik en Chacco Amicor ZM. De Pool sprong foutloos rond in 57,74 seconden.