Vijfde plaats voor Jos Verlooy in GP La Baule

Vijfde plaats voor Jos Verlooy in GP La Baule
Jos Verlooy en Domino presteren weer op een hoog niveau! Tijdens het indoorseizoen was het vrij stil rond dit duo, maar na Lummen hebben zij nu ook in La Baule indruk gemaakt. Zij werden daarnet 5e in de 1m60 hoge Grote Prijs. Met 9 combinaties verschenen ze aan de start van de barrage. De ene ruiter na de andere zette een snellere tijd neer, maar uiteindelijk was het de voorlaatste combinatie Eric Lamaze (Powerplay) die de snelste (35:53) was. De Marokkaan Abdelkebir Ouaddar en Quickly de Kreisker, die vorige week nog de Grote Prijs van Le Toucquet wonnen, eindigden op de 2e plaats in 37:53 seconden. Patrice Delaveau en Carinjo HDC eindigden op de 3e plaats (37:60). Penelope Leprevost en Dame Blanche van Arenberg waren goed voor de 4e plaats (37:99). Jos Verlooy was met Domino de enigste Belg in de barrage. Zij werden 5e in 38:67 seconden na een foutloze rit. Hij tikte wel nog de laatste 'Longines' oxer aan, maar de balk bleef in de lepels liggen.
Kevin Staut (Reveur de Hurtebise H D C) en Simon Delestre (Qlassic Bois Margot) werden 6e en 7e. Joe Cloe bleef ook foutloos in de barrage, maar zette een rustige rit neer met Utamaro D'Ecaussines. De Zwitser Paul Estermann (Castlefield D'Eclipse) gaf als laatste combinatie vroegtijdig op, hij kreeg na het nemen van veel risico een springfout.
Op de 10e plaats eindigde Gregory Wathelet (Sea Coast Forlap) als snelste vierfouter. Zowel Olivier Philippaerts (Cabrio) als Nicola Philippaerts (Donatella) kregen eveneens 4 strafpunten.

[caption id="attachment_62052" align="alignleft" width="300"]Eric Lamaze tijdens de ereronde Eric Lamaze tijdens de ereronde[/caption]