Vijfde plaats voor Gregory Wathelet in GP-kwalificatie Vilamoura

Vijfde plaats voor Gregory Wathelet in GP-kwalificatie Vilamoura
In het Portugese Vilamoura stond werd vandaag de driester competitie echt gestart. Met 1.30m, 1.35m en 1.45m proeven kwam de tweede week van de Champions Tour echt op gang. Gisteren waren het vooral de jonge paarden die we aan het werk zagen en ook vandaag mochten deze de ring opnieuw betreden.

In de 1.45m GP-kwalificatie was de Italiaan Luca Maria Moneta de concurrentie te snel af. Met de Cumano-nakomeling Neptune Brecourt was hij in deze proef tegen de klok bijna een seconde sneller dan Jelmer Hoekstra en de twaalfjarige Quinoa des Riollets (v. Calvaro). Moneta kwam foutloos door de chrono in een tijd van 58.25 seconden. Hoekstra wist ook foutloos te blijven, maar in een tijd van 59.12 seconden. De top drie werd vervolledigd door Sanne Thijssen en Ulena (v. Baloubet du Rouet). Zij kwamen door de chrono in 59.44 seconden.

Verder in de top vijf zagen we de Ier Darragh Kenny met Chanel (v. Challan) en onze landgenoot Gregory Wathelet met Mjt Nevados-S (v. Calvados Z). Vorig jaar werden Wathelet en deze schimmelhengst nog Wereldkampioen bij de zevenjarige paarden in Lanaken. Vorige week klasseerde Mjt Nevados-S zich ook al twee keer in de top zes met Ugo Berritella.

Celine Schoonbroodt-De Azevedo wist ook vandaag zich in de kijker te rijden. Met de tienjarige Bergkamp (v. Indoctro) reed ze in de 1.35m proef naar een vijfde plaats. Ze bleef foutloos in een tijd van 60.20 seconden. De overwinning was in deze proef tegen de klok voor de Chileen Bernardo Naveillan en de negenjarige Tenor d'Elle (v. Quick Star). Zij kregen een mooie nulrit in 57.66 seconden. Op de tweede plaats zagen we Katherine A. Dinan met Ulpi N de Brekka (v. Diamant de Semilly). De Amerikaanse bleef foutloos in 59.22 seconden. De Spanjaard Pascal Levy vervolledigde de top drie met Virginia 188 (v. Contender).

In de 1.30m ging de overwinning naar de Braziliaan Fernando Guinato Neto en de Romeo de La Loge (v. Quick Star) in een tijd van 60.68 seconden. De Franse Lara Postillon eindigde op een tweede plaats met de dertienjarige merrie Woman (v. Royality). Op drie zagen we Kimberly Prince met Rmf Lasirca Kil (v. Lasirco).

Klik hier voor de resultaten.