Vierde plaats voor Wilm Vermeir in Rotterdam

De dressuurruiters begonnen deze ochtend de eerste dag op CHIO Rotterdam en het waren de springruiters die de dag mochten afsluiten.
In de 1m45 proef sprong de Amerikaanse amazone Laura Kraut naar de overwinning. Met de intussen al 18-jarige Cedric (v. Chambertin) haalde zij de finish in een tijd van 30:68 seconden.
De Zweedse ruiter Peder Fredricson reed de 8-jarige Diablo (v. Jaguar Mail) in 31:39 seconden door de eindmeet, dit leverde hen een 2e plaats op.
Voor de regerende Olympische kampioen en Wereldbeker winnaar Steve Guerdat was er een 3e plaats met de 8-jarige Ulysse des Forets (v. Col Canto).
Wilm Vermeir zette de beste Belgische prestatie neer door 4e te worden met de 9-jarige BWP'er Hacienda d'Eversem (v. Contact van de Heffinck). Michael Greeve en Eurohill's Africa (v. Guidam) namen de 5e plaats voor hun rekening.

Over een hoogte van 1m55 was het de Ierse ruiter Darragh Kenny die won met de 10-jarige BWP ruin Global van 't Braunerthof (v. Vigo d'Arsouilles). Zij waren net iets sneller dan Steve Guerdat en de 10-jarige Cobinian (v. Cornet Obolensky).
Maikel van der Vleuten zagen we terug op de 3e plaats met VDL Groep Arera C (v. Indoctro).
De top 5 werd vervolledigd met Luciana Diniz (Lennox) en Daniel Deusser (Equita van 't Zorgvliet).

Catherine Van Roosbroeck en de 10-jarige BWP'er Gautcho Da Quinta (v. Cicero Z) bleven ook foutloos, dit leverde hen een 12e plaats op.