(VIDEO) Gilles Thomas en Dieter Vermeiren onverslaanbaar op EK Young Riders

(VIDEO) Gilles Thomas en Dieter Vermeiren onverslaanbaar op EK Young Riders
Spanning alom, maar één iets is zeker als de Belgische duivels vanavond evengoed scoren als onze Young Riders dan ziet het er goed uit! In de eerste kwalificatie-ronde van het Europees Kampioenschap Young Riders werden deze ochtend de hindernissen gebouwd op een hoogte van 1.45m.

In deze 'Speed & Handiness' haalde Dieter Vermeiren halfweg de proef de leiding met de 10-jarige Zangersheide-ruin, Kingston Town 111 Z (v. Kashmir van SChuttershof). Samen met de schimmel klokte Vermeiren foutloos af in 73,82 seconden. Landgenoot Gilles Thomas was echter overtuigd dat het beter kon en verbeterde de tijd van Vermeiren met ruim drie seconden.

In het zadel van de 14-jarige Conaro (v. Con Capitol) klokte Thomas foutloos af in 70,77 seconden. Individueel volgden twee Britten de Belgische leiders op. Harry Charles strandde op de derde plaats met de 13-jarige sBs-ruin, Vivaldi du Dom (v. Casall) na een foutloze omloop in 74,22 seconden. Graham Babes volgde op de vierde plaats met de 12-jarige KWPN-ruin, Boucheron (v. Valentino).

Samen zijn vertrouwde Cleopatra Z (v. Chacco-Blue) kruiste Jeroen De Winter de finish in 77,07 seconden. Met één springfout bracht dit het totaal op 81,07 seconden. Thibaut Huyvaert volgde kort in de ranking met eveneens één springfout in het zadel van Haras de Laubry's Jessica de Laubry.

Laura Mathy speelde op veilig. Samen met Penta (v. Preigueux) kreeg de Belgische een totaal tijd van 94,86 seconden toegerekend.

(video's)

Klik hier voor de resultaten

https://www.youtube.com/watch?v=mEkjoploJQc&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=RNoHomH6rxk&feature=youtu.be