Vermeiren en Gilles doen goede zaken in opwarmer voor de GP

Vermeiren en Gilles doen goede zaken in opwarmer voor de GP
Terwijl in de hoofdpiste de Grote Prijs voor de Ponies in handen viel bij de Ieren waren het de Belgische combinaties die aan het domineren waren in de 1.35m rubriek voor Young Riders. In de opwarmer voor de Grote Prijs van straks was het Dieter Vermeiren die voor Gilles Nuytens het eerste deel van de rubriek won. Deel B ging naar Gilles Thomas die op zijn beurt Taitiana Troiani en Arnoud Gaublomme voor bleef.

In het zadel bij de ruin Ilias van het Hof Ten Velde (v. /univue II Drum v/h Juxschot) was Vermeiren in de rubriek op tijd de snelste in 47.71 seconden. Daarmee bleef hij Nuytens en Mama Mia Picobelle Z (v. Mr Blue) ruim een seconden voor. Samen met de schimmel merrie kwam de jonge belg in 48.87 seconden over de finish. De derde plaats ging naar de Britse Tisie de Gruchy en Hoodshill First Look (v. Lupicor II)

Thomas en de merrie Caretina (v. Caretino) wisten ook hard te gaan in het 1.35m hoge parcours. Ook hij bleef zijn achtervolgers ruim een seconden voor. Tatiana Troiani nam de tweede plaats in met de SB merrie Sister van de Wolvendries (v. Contra-A). In 49.62 bleef de amazone landgenoot Goublomme en Cathe Me Van 't Glemhof Z voor (v. Calvaro Z).

Bij de Grote Prijs voor Ponies namen de Ieren het hele podium in beslag. Kate Derwin won in 35.32 seconden van landgenoten Ciaren Nallon en Lucy Shanahan. Er kwam geen Belg aan te pas in de barrage. De beste thuiscombinaties was Lynn Bloemer op een elfde plaats. Zij had in het basisparcours al een balk met Karl Van Orchid's (v. Kanshebber).

Kijk hier voor alle resultaten.