Vermeir en Vergauwen pakken eerste rubrieken op Spring Tour

Vermeir en Vergauwen pakken eerste rubrieken op Spring Tour
In het Azelhof in Lier is het eerste weekend van de Azelhof Spring Tour van start gegaan. Op de hoofpiste werden de proeven voor jonge paarden gereden en op hetzelfde moment reden de tweester ruiters de 1.30m proef op de vernieuwde Derby piste.

Bij de zevenjarige paarden was het Wilm vermeir die met Kiarado naar de overwinning reed. In deze twee fasen special bleef hij foutloos in een tijd van 29.73 seconden. Vermeir was zo net iets sneller dan Equnews-ruiter Jean-Christophe De Grande. De Westvlaamse ruiter reed met Flyminco eveneens een nulrondje in 30.54 seconden. De top drie werd vervolledigd door nog een landgenoot. Joris Vergauwen kwam met Figaro d’Orange Z door de chrono na 30.64 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Bart Clarys met Katinka v.h. Blomveld en Steven Van Meersche met Kyamant van ’t Spieveld. Zij finishten in respectievelijk 30.79 seconden en 32.18 seconden.

Joris Vergauwen was dan weer de beste bij de zesjarige springpaarden met de vosse merrie F-La Belle Z (v. Figo De Muze). In een tijd van 32.67 seconden kwamen zij door de chrono. De in België gebaseerde Brit Joe Clee volgde op plaats twee met Gorgeous Lady (v. Heartbreaker). Voor hun noteerden we een foutloze rit in 35.29 seconden. De Zwitserse Emilie Stampfli werd nog derde met Quidam Vom Ilum CH (v. Quebracho Semilly). Stampfli kwam door de chrono na 35.36 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Katja Haep met Chanita en Patrick Brechtbühl met Sublime des Sources. Zij finishten in respectievelijk 35.85 seconden en 36.26 seconden.

Bij de vijfjarigen was het een ‘clear round’ proef waarin 10 combinaties foutloos wisten te blijven.