Verlooy start tweede week Tops International Arena met overwinning

Verlooy start tweede week Tops International Arena met overwinning
Deze ochtend begon de tweede week van Tops International Arena show. Terwijl de jonge talenten kwamen in actie kwamen in de zand piste was het Jos Verlooy die naar overwinning sprong in de hoofd piste.

In de openingrubriek van de dag over een hoogte van 1.3m5 pakte Verlooy de winst met zijn merrie Apollonia 23 (v. Bøgegaardens Apollo). Hij sloot zijn rit af met een snelle tijd van 30.72 seconden. Op de tweede plaats kwam Emma de Moussac, die ook al de 6-jarige rubriek won. In het zadel bij de 10-jarige merrie Bella Brown (v. Van Gogh) kwam ze de eindstreep over in 32.78 seconden. De top drie werd vervolledigd door de Britse topruiter ruiter Scott Brash en de ruin Kademuur (v. Sebastian III). De combinatie stopte de klok op 35.26 seconden.

Italiaanse Roberto Previtali pakte de vierde plaats samen met zijn hengst Cupido hengst (v. Unaniem). Hij kwam in 36.23 seconden door de tweede fase van het parcours.  De top 5 werd compleet gemaakt door Patrick Lemmen en zijn nakomeling van Toulon, Jeremio. Het duo eindigde zijn tweede fase in 36.51 seconden.

Bij de 6-jarige springpaarden was het de Tsjechische amazone Emma Augier De Moussac gewonnen die in het deelnemers veld van 42 combinaties de overwinning nam. Ze had de merrie Gradetty onder het zadel, een nakomeling van Crespo Vdl. De combinatie sloot haar rit in 35.08 seconden en een foutloos tweede fase. Ze werd vervolgd door Danielle Goldstein die de merrie G-Vingino-Blue (v. Zirocco Blue Vdl) reed. De Israëlische amazone maakte een dubbel foutloos en reed de eindstreep over in 37.06 seconden.

De top drie werd volledig gemaakt door de Belgische amazone Katje Haep die op de rug van haar merrie Chania (v. Carentino) was. De combinatie heeft een goede prestatie neergezet en stopte de klok in 37.39 seconden.

De Nederlandse thuisruiters maakten de top 5 compleet. Siebe Kramer eindigde op de vierde plaats met zijn hengst Gold Digger van Nabab de Rêve. Na een foutloos rit pakte de ruiter de vierde plaats met een tijd van 37.81 seconden. Hij werd op enkele seconden vervolgd door de amazone Aniek Diks en de ruin Unforgettable Z (v. Untouched). De combinatie reed de eindmeet in 37.94 seconden.  Karline de Brabander en Rachel Steffen wisten ook goede prestaties neer te zetten. Karline eindigde op de 6de en 16de plaats en Rachel pakte de 11de en 20ste plaats.

Vanaf vandaag tot en met woensdag 17 mei is er plaats in het programme voor jonge paarden, 1* en 2* proeven, met als hoogte punte de Grote Prijs op woensdag.

Kijk hier voor meer informatie.