Van Asten en Schröder in Olympisch kader springruiters

Van Asten en Schröder in Olympisch kader springruiters
Leopold van Asten, regerend Nederlands kampioen bij de springruiters, is met zijn paard VDL Groep Zidane opgenomen in het Olympisch kader. Gerco Schröder is al jaren vaste waarde in het team van bondscoach Rob Ehrens. Glock’s Cognac Champblanc is het tweede paard van Gerco in het huidige Olympisch kader. In de kaders bij de Young Riders, Children en de pony’s zijn er meerdere promoties.

 

Leopold van Asten (Duizel) en VDL Groep Zidane (v.Heartbreaker) veroverden in april de Nederlandse titel in Mierlo. Twee weken later eindigden ze als derde in de Grote Prijs van Mannheim. De grootste overwinning uit hun carrière boekten ze in december van 2014 in La Coruna waar ze de hooggedoteerde vijfsterren Grand Prix op hun naam schreven. Dat deden ze vorig jaar juli in dezelfde Spaanse stad ook al, toen op viersterren niveau.

Gerco Schröder (Tubbergen) eindigde met Glock’s Cognac Champblanc (v.Clearway) in april op de twaalfde plaats in de Wereldbekerfinale in Las Vegas. In Rome droegen ze recent - met een foutloze tweede omloop in de FEI Furusiyya Landenwedstrijd - bij aan de tweede plaats van ons team. Afgelopen winter reed Gerco de elfjarige Holsteiner ruin naar topklasseringen in vele Grote Prijzen en wereldbekerwedstrijden. Daarmee is Glock’s Cognac Champblanc naast Glock’s London het tweede paard van Gerco in het Olympisch kader.

 

Young riders

Bij de jeugd in de leeftijd tot 21 jaar (Young riders) promoveren Niels Knape (Ouddorp) en Lisa Nooren (Engis, B). Beide zijn lid van het Rabo Talententeam. Niels Knape eindigde op het NK in Mierlo op de derde plaats met zijn sterke schimmel Caluna’s Cacharel Z (v.Chuck Z). Eerder dit jaar wonnen ze de tweesterren Grote Prijs van Opglabbeek. In de Grote Prijzen van Gent, Lummen en Maubeuge eindige Niels met Caluna’s Cacharel Z in de top 15.

Lisa Nooren moest het NK op doktersadvies laten schieten. Twee weken later in Fontainebleau eindigde Lisa met VDL Groep Sabech D’Ha (v.Qredo de Paulstra) als derde in de tweesterren Grote Prijs. In de landenwedstrijd voor Young Riders in Deauville maakten ze geen enkele springfout. Mede door haar uitstekende rijden werd Nederland toen vierde. In de Grote Prijzen van Eindhoven en Bethune finishten Lisa en VDL Groep Sabech D’Ha met slechts vier strafpunten. Al deze resultaten zorgen voor de promotie naar het A-kader.

 

Children

Julia Engelsman (Berkhout) en Whipped Cream (v.Cantos) zijn de eerste Nederlands kampioenen bij de Children (12 tot en met 14 jaar). In Lier leverden ze een belangrijke bijdrage aan de vierde plaats voor Nederland in de Landenwedstrijd, net als in Lamprechtshausen. Door deze goede resultaten is Julia nu opgenomen in het A-kader.

 

Ponyruiters

Bij de ponyruiters is Niels Jonkers met Cadine Z (v.Calvino Z) gepromoveerd naar het A-kader. De Havo-scholier uit Essen reed sterk in de KNHS Roelofsen Jeugd competitie en heeft de afgelopen weken goed gepresteerd in de landenwedstrijd in Lier en de Grote Prijzen van Lier en Drachten.