Vader en zoon Spits domineren hoogste proef Silver Azelhof

Vader en zoon Spits domineren hoogste proef Silver Azelhof
Patrik Spits en zijn zoon Thibeau mochten zich gisteren de heren en meesters van de Silver Azelhof 1,30m noemen. Vader Spits ging met Javanna aan de haal met de eerste plaats, die hij behaalde dankzij zijn snelle tijd van 28,06 seconden in de tweede fase.

Zoon Thibeau wist met Juragold Bormes slechts een verschil van 0,05 seconde tussen zich en zijn vader te laten, en werd zo tweede. Het duo werd opgevolgd door Kirsten Rombouts met Fuptricia van Beek. Zij werden derde in 28,74 seconden.

De vierde plaats was weggelegd voor Louise Gorus en Evanka FD van 't Hof Terrijckel. Zij bleven een halve seconde voor op Chaouki Rijnders en Kiera Off Ballmore.

In de 1,20m-hoge rubriek was het Evelyne Putters die met Freestyle de snelste foutloze tweede fase neerzette. Met een tijd van 33,23 seconden bleven ze ongeveer 2,5 seconde voor op Ian Boons met Espoir, die op zijn beurt dan weer een kleine halve seconde voor bleef op Sarah Haelterman met Unissa du Neblon.

Kirsten Rombouts pakte met Gow Gow en Game Over zowel de vierde als de vijfde plaats.

Elien Raemdonck was dan weer de winnares van het 1,10m. Met Fara Droeshout bleef ze in 30,26 seconden foutloos. Robin Schepers en Manon volgden in 31,24 seconden op de tweede plaats, maar aangezien Henk Clabots met Conchita Z diezelfde tijd neerzette deelden deze combinaties de tweede plaats. Stephanie Steenssens reed Casper van het Broekdal naar plaats vier, Elvira van Duuren en Eros van Kadal werden vijfde.