Update: Ryan des Hayettes en Delestre geven forfait Olympic Games

Update: Ryan des Hayettes en Delestre geven forfait Olympic Games
 










De kogel is door de kerk, na een halve dag onderzoeken, ultrasone screening en MRI, heeft Frans springruiter, Simon Delestre besloten niet deel te nemen aan de Rio 2016 Olympische Spelen.  Op zijn sociale media kondigde Delestre de beslissing aan. Vandaag werd een miniscule fractuur gevonden bij zijn 11-jarige Selle Français, Ryan des Hayettes.
We stellen de gezondheid van het paard voorop. Het is mogelijk dat Ryan 'fit is to compete', maar we lopen liever gen risico's.

Samen met Kevin Staut, Roger Yves-Bost en Pénélope Leprévost was Delestre een deel van het Franse springteam. Vorig jaar plaatste het duo zich nog op de vijfde plaats tijdens het Europees Kampioenschap in Aken. Philippe Rozier en zijn paard Rahotep de Toscane, staan nu paraat om de Franse driekleur te verdedigen.

Delestre blijft steevast in Rio als ondersteuning voor zijn landgenoten. Eerder vandaag kondigde de Franse chef d'équipe nog aan pas ten vroegste morgen, overmorgen een beslissing te nemen. Toch wist ook hij reeds mee te delen dat er geen enkel risico zou genomen worden om Ryan zijn gezondheid in gevaar te brengen.