Tweede plaats voor Wim Vinckx met zijn kampioenen merrie

In Bonheiden werden deze ochtend de internationale rubrieken voor jonge paarden van de 'Ashford Farm Challenge' verreden. In de reeks voor 6- en 7-jarige paarden ging de winst telkens naar de Brit Julian Mincher. Bij de 7-jarigen won hij met de Ultimo dochter Dolanda. Hij werd in die reeks ook nog 2e met Dartbreaker (v. Heartbreaker). De Nederlander Siebe Kramer eindigde op de 3e plaats met Donnafugata (v. Ginus). Beste Belg werd Johan Demolder met Dieter (v. Van Gogh) op de 5e plaats.

Bij de 6-jarigen sprong Mincher naar de winst met de hengst Eindhoven G.H. Wim Vinckx eindigde op de 2e plaats met Jasmijn vd Renthoeve (v. Douglas). Met deze merrie won hij vorig jaar nog het SBB kampioenschap voor jonge paarden. Wilm Vermeir en Jackobond van den Doorndonk (v. Toulon) waren goed voor de 3e plaats. Steve Auwers (Extreme M) en Anthony Wellens (Jacor Fravanca) vervolledigden de top 5.
In de reeks voor 5-jarige paarden was de Nederlander Vincent Geerink de beste met de Eldorado vd Zeshoek dochter Funiki. Dominique Hendrickx nam de 2e plaats (Electron du Houssoit) en de 5e plaats (Elios de l'Epinette) voor zijn rekening. Patrik Spits werd 3e met Altesse du Manoir DH voor Dean Artoos en Kendro P&V (v. Thunder van de Zuuthoeve).

Voor de uitslagen:

RClass IV - 5 Years

RClass V- 6 Years

RClass VI- 7Years