Tweede plaats voor Rik Hemeryck in de Grote Prijs van Fontainebleau

Tweede plaats voor Rik Hemeryck in de Grote Prijs van Fontainebleau
De Belgische fokkerij heeft er een goed weekend op zitten. Op verschillende internationale wedstrijden was het een BWP'er die er de Grote Prijs won. Zo ook in de 2 sterren Grote Prijs van Fontainebleau in Frankrijk.

Die werd gewonnen door de Fransman Nicolas Delmotte en de 8-jarige BWP'er Ilex VP (Diamant de Semilly x Darco). Ilex zijn moeder is Emma VP die gisteren vierde werd in de 4 sterren Grote Prijs van Bratislava met Gaetan Decroix. Hij werd gefokt bij Alex Van Pollaert uit Erpe-Mere.

Het duo was 1 seconde sneller dan Rik Hemeryck en Bretling du Paradis Z (Bamako de Muze x Vigo d'Arsouilles) uit de fokkerij van Stephan Marty. Bretling zijn moeder is Funky Music, ook zij was afgelopen weekend in Bratislava aan het werk met Ann Carton Grootjans. Bretling is op zijn beurt dan weer de halfbroer van de sBs hengst El Torreo de Muze (v. Taran de la Pomme).

De derde plaats was voor de in België gevestigde Spaanse ruiter Diego Perez Bilbao. Hij zadelde de 9-jarige KWPN merrie Corrada (Oklund x Lauriston) van zijn werkgever Ecurie Mathy op.
Op de vijfde plaats kregen we nog onze landgenoot Christophe Verhulsel met de 9-jarige Chaplin 92 (Chacco Blue x Acord II).

In de 1m30 proef was er nog een derde plaats voor Arnaud Doem met Coeurbreaker du Fleury. Yves Vilain en Oceans Eleven Sw Z klasseerden zich op de vierde plaats.

Klik hier voor de uitslagen.