Tweede plaats voor Nederland in Nations Cup Gijon

Tweede plaats voor Nederland in Nations Cup Gijon
De landenwedstrijd in Gijon werd gewonnen door Frankrijk. Het Franse team bestaande uit  Kevin Staut, Edward Levy, Gregory Cottard en Nicolas Delmotte slaagden er als enige in om tijdens de eerste ronde de nul op het score bord te behouden. Met vier strafpunten in de tweede rond mocht het Franse team de beker in ontvangst nemen.

Het Nederlandse team startte de tweede ronde met 8 strafpunten. Beste prestatie kwam er van Roelof Bril met Arlando (v.Harley VDL). Zij bleven als enigste Nederlandse combinatie foutloos in de eerste ronde en tweede ronde. Schrapresultaat tijdens de eerste ronde waren de 8 strapunten van Johnny Pals en Wesselina (v. Cumano). Sanne Thijssen en Frank Schuttert kregen elk 1 fout in de eerste ronde. Met dit resultaat stond Nederland op een gedeelde derde plaats voor de start van de tweede ronde.

In de tweede ronde ging het er beter aan toe voor het Nederlandse team.  Sanne Thijssen wist als enige combinatie de nul niet op het score bord te houden. Hierdoor bleef het team op acht strafpunten staan wat resulteerde in een mooie 2e plaats in deze Nations Cup.

De derde plaats ging naar het Ierse team. Zij kregen in de eerste ronde 12 strafpunten maar wisten de schade beperkt te houden door net als Nederland in de tweede ronde de nul te behouden.

De vierde plaats ging naar Canada met 13 strafpunten. De top vijf werd vervolledigd door het Britse team. Zij behaalden 20 strafpunten over de twee omlopen.

Klik hier voor de resultaten