Twee op twee voor Thierry Goffinet in Knokke, Jos Verlooy zet achtervolging in

Twee op twee voor Thierry Goffinet in Knokke, Jos Verlooy zet achtervolging in
In Knokke is Thierry Goffinet als beste Belg uit de tweede proeven gekomen. In de CSI2* 1,30m wist hij te winnen, de CSI3* 1,45m leverde hem een tweede plaats op.




QUICK RESULTS CSI3* 1,45m

  1. Patrice Delaveau - Uraeus Blanc HDC

  2. Thierry Goffinet - Eyecatcher of Two Notes Z

  3. Jos Verlooy - Jacobien Dwerse Hagen






Het werd een ware meting tussen de Franse legende Patrice Delaveau en onze jonge Belgen Thierry Goffinet en Jos Verlooy. Delaveau bewees zijn superioriteit in het zadel van de elfjarige Nabab de Reve-hengst Uraeus Blanc HDC en won in 29,82 seconden. Goffinet volgde snel met Eyecatcher (Emilion) in 30,59 seconden, Jos Verlooy en Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite) snelden naar het brons in 32,15 seconden.

Verder deden de Fransen het ook goed. Delphine Perez werd vierde met Qurack de Falaise HDC (Jarnac), Felicie Bertrand stuurde Urano de Cartigny (Diamant de Semilly) naar de vijfde plaats. Zoë Conter werd zesde met Univers du Vinnesbus (Luccianno), Hendrik Denutte volgde op plaats 7.

CSI2* 1,30m

Hier wist Goffinet te winnen dankzij zijn achtjarige Clotilde de la Croix Z, een dochter van Cosinhus. Delphine Pierrin veroverde met Crocky (Skippy II) ook de tweede plaats voor ons land in 34,23 seconden, zo'n twee seconden trager dan Goffinet. Erika Lickhammer-Van Helmond en Silver Eclips (Eldorado vd Zeshoek) plaatsten Zweden op de derde plaats, vlak voor Alain Collette met Unico de l'Ecusson (Kashmir van Schuttershof). Wesley Newlands en Vendome Palordet (Kannan) grepen de vijfde plaats voor Canada.

Klik hier voor alle resultaten.