Twee op twee voor Daniel Deusser en Happiness van T Paradijs in Hong Kong

Twee op twee voor Daniel Deusser en Happiness van T Paradijs in Hong Kong
In Hong Kong op de Longines Masters werd het avondprogramma afgesloten met de CSI5* Longines Speed Challenge. In deze 'speed and handiness' proef over hoogte van 1.45m kwamen zeventien combinaties in de ring. Het werd een spannende strijd waarbij de beste ruiters van de wereld toonden hoe snel het allemaal wel niet kan gaan.

Stephex Stables ruiter Daniel Deusser behaalde eerder vandaag al de overwinning met Happiness van T Paradijs (v. Obourg) in de ochtendproef  en deze avond wisten de nummer één van de wereld en de tienjarige BWP-merrie die prestatie te herhalen. Het duo bleef foutloos in een tijd van 67.01 seconden en wist zo als voorlaatste combinatie het Chinese publiek nog eens te verassen. Op de tweede plaats volgde de Zwitserse ruiter Pius Schwizer. Hij reed de elfjarige ruin Leonard de la Ferme CH (v. Landjuweel) zonder fouten door de finish in 67.21 seconden.

De jonge Ier Bertram Allen mocht als laatste ruiter starten en wist met Quiet Easy (v. Quidam's Rubin), die nog maar net terug is van een rustperiode na een blessure, de tijd van Deusser te verbeteren. Allen en de dertienjarige ruin kregen wel twee fouten onderweg en kregen zo vier strafseconden aangerekend. Zij kwamen zo op een totale tijd van 69.79 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Lorenzo De Luca met Unestar de Cerisy (v. Quick Star) en Olivier Philippaerts met H&M Challenge vd Begijnakker Z (v. Chellano Z). Zij finishten in respectievelijk 70.21 seconden en 70.34 seconden, nadat ze beiden een balk uit de lepels tikten.

Klik hier voor de resultaten.