Topruiters tekenen present voor LGCT Finale in Doha

Topruiters tekenen present voor LGCT Finale in Doha
De LGCT finale in Doha belooft alvast een spectaculaire ontknoping the worden. Zes top-tien-ruiters zullen afzakken naar Doha, twee ruiters uit de top drie zullen aanwezig zijn in het AL SHAQAB Equestrian Center in Doha, Qatar. Dit jaar zal er opnieuw geschiedenis geschreven worden als Rolf-Göran Bengtsson of Edwina-Tops Alexander met de kampioenentitel naar huis gaan. De finale in Doha moet een mooie afsluiter worden van een lange strijd om kostbare rankingpunten.

De Olympische atleet Rolf-Göran, die momenteel een totaal van 272 punten heeft, hoop op zijn eerste LCGT-kampioenentitel. De ervaren Zweedse ruiter kwam al ettelijke keren dicht in de buurt, maar slaagde er nog nooit in om het klassement ook echt te winnen. Edwina, die de titel van LGCT-kampioene al twee keer won, heeft momenteel een puntentotaal van 267. Als zij erin zou slagen om zich voor de derde keer tot koningin van de LGCT te kronen, zou ze de eerste zijn die daarin zou slagen. Zelf blijft ze er vrij nuchter onder: "Ik ga gewoon mijn best doen en proberen op het podium te eindigen. Het puntenverschil met Rolf bedraagt vijf punten. Dat lijkt niet veel, maar ik weet dat Rolf zelf ook erg gebrand is op de overwinning. Alles is mogelijk en uiteindelijk is er maar één van ons die kan winnen".

Voor de eindoverwinning gaat het enkel tussen Rolf en Edwina, maar zij zullen vergezeld worden door de beste ruiters van de wereld. Iedereen wil het goed doen in de Grand Prix, waar €450.000 op het spel staat. Daarnaast zal er in de algemene eindranking nog één miljoen extra verdeeld worden. De ruiters zijn dan ook allemaal gebrand op een goed resultaat aangezien de manche van Doha hun laatste kans is om nog iets aan het eindklassement te veranderen.

De ontknoping van het LGCT seizoen zal van drie tot vijf november plaatsvinden in Doha, Qatar. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat verschillende Qatarezen aan de start verschijnen. Sheik Ali Bin Khalid Al Thani, Bassem Hassan Mohammed en Ali Yousef Al Rumaihi hebben hun komst al bevestigd en zullen voor de ogen van hun thuispubliek strijden voor een mooi resultaat in de Grand Prix.

Ook voormalig leider van de LGCT-ranking en huidig nummer één van de wereld Christian Ahlmann zal in november naar Qatar afzakken. De overwinning ligt niet meer in zijn handbereik, maar hij zal er ongetwijfeld alles aan doen om zijn derde plaats in het klassement veilig te stellen.

Ook Marcus Ehning zal in Doha aan de start komen. Deze Duitse ruiter won dit seizoen twee LGCT Grand Prix' (Madrid en Wenen). Hij laat alvast het volgende weten: "Ik kijk enorm uit naar Doha. Ik heb er een goed GCT seizoen opzitten, ik kon twee Grote Prijzen winnen en ben dus best wel tevreden. Een eindoverwinning zit er voor mij niet meer in, maar ik ben er zeker van dat het een geweldige finale gaat worden".  Het jonge Ierse fenomeen Bertram Allen staat momenteel op de vierde plaats in de algemene ranking. Ook hij liet weten dat hij zich verheugt op de grote finale: "Ik kan niet wachten niet wachten tot het zover is. Het is een erg competitief seizoen geweest met de beste ruiters en de beste paarden ter wereld die er telkens weer voor zorgden dat het publiek waar voor hun geld kreeg. De finale in Al Shaqab zal erg intens zijn en ik kijk er echt naar uit om aan de start te verschijnen".

Andere grote namen die naar Doha zullen afzakken zijn Simon Delestre, Daniel Deusser, Kevin Staut en Scott Brash.

Al Shaqab is een prachtige locatie. John Whitaker kijkt ook enorm uit naar november: "Ik kijk er echt naar uit om in Al Shaqab te rijden. Zoals altijd in de GCT, zijn de faciliteiten weer van de beste kwaliteit, wat volgens mij erg belangrijk is als je op het hoogste niveau met je beste paarden springt". Ook Harry Smolders stemt hiermee in: "Doha is de ideale plaats om de finale van de Global te organiseren. Het is een adembenemend stadion, de faciliteiten zijn super en het is de ideale locatie voor de grote apotheose van wat opnieuw een prachtig GCT seizoen was!".

Naast al deze topruiters, zullen ook volgende toppers in de ring verschijnen: Ludger Beerbaum, Laura Kraut, Michael Whitaker, Marco Kutscher, Roger-Yves Bost, Maikel van der Vleuten, Nicola Philippaerts, Olivier Philippaerts, Lauren Hough, Jack Towell, Laura Renwick, Meredith Michaels-Beerbaum en Emanuele Gaudiano.