Topdag voor de Belgen tijdens CSI 2* te Moorsele

Mooi weer, mooie pistes, mooie parcours en top sport. Dit alles vonden we vandaag in Moorsele waar de CSI 2* ruiters aan de bak kwamen.

Ze starten vandaag op een hoogte van 1.20m. Cobbaut Geoffrey liet meteen het Belgische volkslied weerklinken. Hij ging met de beker aan de haal dankzij zijn snelle rit 36.59 seconden. Voor deze proef deed Geoffrey een beroep op zijn Audi s Cinderella Z ( Cento Lano). Zijn eerste achtervolgster Sarah Verhamme deed met haar Vino van de Heernis ( Negro) 4 seconden langer over de barrage. De Franse Biancardi Thelma nestelde zich met Allenstown Luidam nog net op het podium in 40.82 seconden. Time 4 U werd naar de 4de plaats gereden door de Deense ruiter Keller Anee. Zij bereikte de eindmeet in 40.96 seconden. De Britse Reynolds Clare sluit samen met haar Greetje ( Winningmood) de top 5 af.

Bij de volgende proef klonk opnieuw het Belgische volkslied over de witte zandpiste. Ditmaal ging de zege naar Cannaert Loic. Hij stuurde zijn Donna Doria Z ( Diamant de Semilly) in 30.87 seconden doorheen het barrageparcours op een hoogte van 1.30m. Mc Entee Patrick legde beslag op de 2de plaats. Onder het zadel had Patrick zijn 12- jarige Crown Z afstamming  Crocus Mury Marais Z. De chrono voor Patrick viel stil op 31.37 seconden. Koen Vereecke nam samen met zijn Jaro vd Donkhoeve ( Doree van de Moskifarm) de 3de plaats voor zijn rekening. Koen was duidelijk op podiumjacht want hij wist eerder op de dag ook de proef voor 5- 6 jarige en de 7- jarige te winnen. Op de 4de plaats Van Den Broeck Tim eindigen met Javanna van de Torredreef  ( Wandor van de Mispelaere). Zij klokte af in 31.59 seconden. Thiry Jose en Coco Chanel ( Calido I) sluiten de top 5 af met een chronotijd van 32.58 seconden.

Het was duidelijk een top dag voor de Belgische ruiters want in elke proef gingen ze met de overwinning aan de haal, en vonden we nog veel Belgen in de top 5 terug.